BUDZIKKK Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam! Od jakiegoś czasu, przy odpalaniu silnika rano gdy jest zimny dosłownie na ułamek sekundy zapalają się i gasna kontrolki ABS SERV. Prawde mówiąc dzieje sie tak zawsze gdy silnik jest wychłodzony. Nie pojawia się to gdy silnik ma już jakąś temperaturę dodatnia. PROSZĘ O WASZĄ RADĘ FORUMOWICZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Czy to sie dzieje kiedy odpalasz silnik czy po przekreceniu kluczyka? bo jezeli w tym drugim przypadku to nie ma sie czym martwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 To pierwszy przypadek, niestety. Ciekawe jest to że kontrolki z :-? apalaja sie tylko gdy silnik jest zimny. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 moze to być spowodowane innymi parametrami płynów - sprawdź kontrolnie poziom płynu hamulcowego, aczkolwiek trudno powiedzieć. Który to rok i jaki przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 prawdopodobnie masz juz slaby aku. i przy zimnym silniku potrzebuje wiekszego pradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Rozwiązanie jest dość trywialne. Podczas pierwszego odpalenia spadek napięcia jest tak duży, że wywala na ułamek sekundy właśnie awarię ABS, który traci w tym czasie zasilanie. Nic nadzwyczajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olenderk Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Dzisiaj jak rano odpalałem to wszystko było ok. Dziwne. Ale kolega powyżej pewnie ma rację. Wnioskuję z tego że jak będzie mi się to powtarzało to trzeba wymienić akumulator. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. k.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Spróbuj naładować akumulator przed jego wymianą. To powinno wystarczyć. Ja mam dość świerzy a i tak po nocy migają te kontrolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi