m7a7r7c7i7n Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Witam. Już raz pisałem na tym forum ale...moja Meganka wtedy odpalała na ciepłym silniku a na zimnym nie. Teraz coś jej sie pomieszało i na zimnym odpala a na ciepłym nie chce. Wymienione mam: -świece (NGK) -przewody napięcia -akumulator -czujnik położenia wału (co często jest podawane jako powód problemów z odpalaniem) -przeczyściłem silniczek krokowy. Tak jak napisałem na zimnym odpala a na ciepłym jak chwilę odstoi to nie chce. Gdy ją zgaszę i od razu odpalę to też odpala a po paru minutach nie chce. Czasami też na ciepłym po odpaleniu chodzi nierówno. Brakuje mi już pomysłów co to może być. Miałem nadzieję że wymiana czujnika położenia wału coś pomoże ale niestety nie pomogła. Macie jakieś inne propozycje co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Z tego co pamiętam, to komuś sie polepszyło po wymianie czujnika temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor3a Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 I jak rozwiązaleś problem bo u mnie jest to samo...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m7a7r7c7i7n Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 do tej pory nie rozwiazalem problemu, jutro jade do mechanika, jakby cos to dam znac [ Dodano: 2007-11-07, 16:23 ] okazalo sie ze mam do zrobienia glowice Nie pali na 3 i 4 cylinder i cisnienie jest za male... [ Dodano: 2007-12-03, 15:57 ] witam po dlugim czasie. mimo regeneracji glowicy nie poprawilo sie. Ostatnia deka ratunku byly wtryski...znalazlem cala listwe za 100 zl na allegro (uzywana). dzis je wymienilem i juz jest w porzadku!!! odpala jak pszczolka Ale dlugo sie z tym meczylem,masakra :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi