Bububolek Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam! Mam problem z moim samochodem. Elektryka oszalała. Pokrótce opiszę problem. Pewnego dnia zapalając auto doszło do spięcia. Nie mam pojęcia gdzie. Immobiliser przestał działać, muszę odpalać auto kodem awaryjnym, do tego centralny nie chodzi, podczas hamowania włącza się dmuchawa na maksymalny nawiew oraz jednocześnie wyłącza się prawy kierunkowskaz a trzecie światło stop świeci cały czas. I to wszystko na raz się spowodowało w jednym momencie. Nie wiem jak się za to zabrać i gdzie szukać przyczyny. Proszę o jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Do sprawdzenia moduł BSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) Ewentualnie możesz zobaczyć jak wyglądają wtyczki od tylnych lamp (a szczególnie styki we wtyczkach i gniazdach lamp), czy nie ma tam śladów stopienia. Sprawdź/popraw masę w tych lampach (punkty masowe są po bokach bagażnika pod tapicerką, oczyść też i po doginaj styki we wtyczkach, bo to słabe punkty tego modelu). Możliwe, że przyczyną pierwotną były właśnie kłopoty z masą, a potem coś zwarło i poszło w UCH. Poszukaj. Edytowane 22 Lipca 2012 przez Kambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bububolek Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Mogę sprawdzić ten moduł samemu czy trzeba jechać na diagnostykę? I gdzie to się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Moduł masz po lewej stronie pod kierownicą przy słupku (z przodu widzisz bezpieczniki jak otworzysz klapkę poszukaj na forum jest opis jak wyjąć i włożyć go oraz jak rozebrać). Możesz podjechać na diagnostykę ale tylko CLIP-em (podpięcie od 40zł w górę). Podociskaj wtyczki może coś niema styku dobrego albo tak jak kolega wyżej sugeruje sprawdź masę pod lampami tylnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bububolek Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) Ok, dzięki jutro pogrzebie i jak coś wymodzę to dam znać. Pozdrawiam Zapomniałem dodać jeszcze, że przy włączonym nawiewie na 3, 4 stopień po wyjęciu kluczyka ze stacyjki silnik dalej pracuje i gaśnie dopiero po wyłączeniu nawiewu. Ponadto mogę uruchomić każdą żecz w aucie bez uruchamiania zapłonu. Edytowane 22 Lipca 2012 przez Bububolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi