Luke16 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Jakie autko byście polecili do kwoty 1800zł z LPG? Cudów nie oczekuje... Potrzebuje na odjazdy do pracy... a że mam prace tzw. brudną bo jestem weterynarzem to i tak zbytnio nie będę o auto dbał... Poszukuje czegoś małego (myślałem o fiacie CC 900, ale to fiat ), ekonomicznego (tutaj CC wypada średnio), z jak najmniejszym silnikiem żeby nie płacić kolosalnego OC, no i żeby chodź troszkę było komfortu w tym autku, no i części esploatacyjne nie wiadomo ile kosztowały... Fotele z tyłu od razu robią out... Myślałem nad Twingo ale nigdy nie miałem ze "świnką" styczności.. Co o niej powiecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Może coś takiego U mnie właśnie takie coś ma weterynarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Twingo będzie bardzo dobre, ale szału z tym komfortem to nie będzie. Pomyśl też nad Tico. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Das auto tfu... Z resztą po diabła wetowi takie duże auto?? Jeździłem w tej branży berlingo zarówno nowym jak i starym i powiem szczerze że powietrze się woziło... Jak kumpel kupił fiata pande to stwierdziliśmy że to jest idealne autko dla weta ... Tico odpada z racji cieniutkiej blaszki... I nie łamanej kolumnie kierowniczej przy wypadku/stłuczce... To już wolałbym chyba to CC... Nigdy Twingo nie miałem okazji jeździć... Takie clio pomniejszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zamiast cc kup sc. Moja żona ma takie i może awarie są, ale naprawy taniutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Moze podasz jakie awarie ci chodzi w seicento? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk2 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Poszukaj skody, tnie i dostepne częśći to największe plusy poza plusem na akumulatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shawping Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Może nie powinienem tego tutaj pisać ale poszukaj Golfa II 3d. Auto pancerne, części zamiennych bardzo dużo i w bardzo dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk2 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dobre, jakoś tutaj rozmowa odbywa sie o autach innych niż francuskie , ale meganką do zwierząt po bezdrożach, śniegach, ugorach, burakach, a może jednak jakaś łada...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Może nie jest najnowsza konstrukcja ale sprawdzona polskich dziurawych drogach Lada samara np http://tablica.pl/oferta/lada-samara-paliwo-gaz-pilnie-sprzedam-ID1iymW.html#d8fc5e40;r:;s: miałem kilka lat usterki drobnostki, koszt części śmiech na sali prosta budowa łatwa w naprawie. Ciekawostka skonstruowana dla Rosjan przez specjalistów z Porsche, jedynie ma zmienione zawieszenie na rosyjskie bezdroża. Usterki przykładowo nagle przestaje działać ogrzewanie , ja rozbierałem konsole przeczyściłem styki i składałem spowrotem i działało. Przy prędkości ok 70 km/h uderzyłem beż hamowania w inne auto i pojechałem dalej przestawione koło kierownicy, złamana atrapa, pęknięty klosz, pogięty zderzak( po naprawie blacharskiej zamontowany ten sam zderzak ). Zużycie PB95 bo na takiej jeździłem max 9l przy młodzieńczej fantazji. Silnik 1,3 szału dziś nie robi ale kiedyś nie było tak zle. Prędkość max w mojej samarze lekko powyżej 170km/h , zrobiłem nią jakieś 150tyśkm i mile ją wspominam. Najczęściej wymieniałam klocki i sprzęgło ;) ale to wina brawury i fantazji ułańskiej. Co do blacharki ja miałem wersję exportową fińską ściąganą za dolary, po 14 latach jedynie 1 pęcherz na błotniku ale wiem że często rdza chwytała tylna klapę i błotniki tylne. Ewentualnie coś nowszego Daewoo Nexia np http://otomoto.pl/daewoo-nexia-instalacja-lpg-zadbany-warto-C25555155.html ojciec miał od nowości i sobie chwalił a przejechał nią coś koło 250tyś, silnik miał 1,5 8v (ten słabszy) zużycie Pb na mieście w granicy 7 -7,5l. Usterki sporadyczne i niewymagające wielkich nakładów zawieszenie do wymiany po 250tys a dodam że ojciec jeździł z racji zawodu(pracy) dużo po drogach tymczasowych - budowach. Nieliczne mankamenty: rdza na drzwiach i na progach, wysiedziane siedzenie, na koniec zaczęły psuć się zamki w drzwiach. Co do komfortu to przeważnie i jedynie elektryczne szyby i wspomaganie. Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk2 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Szukaj na otomoto.pl sprzedajemy.pl/motoryzacja z tych ogłoszeń skoda z gazem poniżej Skoda Felicia 1996 Benzyna + LPG za 1900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycior dti Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witaj Luke16, polecam gorąco świniaka (twingo) z silniczkiem 1.2 8V prosty mało palący (5-6L/100km) gokart! ma świetnego "przypierda od dołu", wszędzie się zmieści, a i on sam sporo pomieści! do miasta na dojazdy do pracy, szkoły czy uczelnię- super! znam to autko (moja siostra to katuje i jeszcze nie dała mu rady;)) przy zakupie zwróć uwagę na rudą (bagażnik miejsce nad tylną belką- najczęściej koroduje, kielichy amorów, podproża i nadkola...) lub clio z tym samym silniczkiem! ( jeśli się wstydzisz twingolca- bo niby babskie, ale miny kierowców fiata jak ich mieszasz... bezcenne). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 i ten elektroniczny wyświetlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk2 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) ... przy zakupie zwróć uwagę na rudą (bagażnik miejsce nad tylną belką- najczęściej koroduje, kielichy amorów, podproża i nadkola...) lub clio z tym samym silniczkiem! Napisz gdzie nie atakuje ruda, będzie szybciej Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez Majk2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 klapka wlewu paliwka a tak na serio dużo jest egzemplarzy bez rudej, tylko kwestia poszukania :) Młodsze egzemplarze mają czasami bogate wyposażenie, auto ogólnie jest bardzo fajne i trwałe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi