Gość sei08 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 U mnie wczoraj padł nawiew.W ogóle nic nie wieje.Wybrałem się wczoraj do Gliwic i przez całą drogę mordowałem się w gorącu. :evil: A w środę podczas jazdy było chwilowo czuć jakąś spaleniznę.Miałem małego stracha co to mogło być,ale niby wszystko było ok,aż do wczoraj. :-/ Prawdopodobnie pojadę potem do ASO niech kombinują z naprawą tego,bo ja nie mam ostatnio zbyt dużo wolnego czasu,żeby bawić się z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam!! U mnie też padł nawiew. Schowek już miałem rozebrany i ledwo go dosięgłem. Może ktoś zna lepszy sposób wyjęcia go niż rozbieranie pół auta. Opis jak się do tego dobrać w scenicu I znalazłem, ale czy w scenicu II będzie tak samo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Na angielskim forum koleś pokazywał dostęp do tego rezystora poprzez demontaż cyfrowego panelu prędkości. Tam wkładał łape i można go dosięgnąć. Tyle że to dotyczyło samochodów z kierownicą po prawej - po lewej nie znam nikogo kto by tak próbował. Możesz być pierwszy. Jeśli się zdecydujesz daj znać bo napewno dostęp jest kulturalniejszy niż od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Jest wszystko i na temat. http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=13968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Pół godziny czasu i rezystor wymieniony. Wyciągasz schowek i dostęp jest ok do niego.Bez żadnych kombinacji z wyświetlaczem. ;-) PS. Czy ten rezystor można naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Mi to zajęło trochę więcej czasu ale to jest zależne chyba od gabarytów i zdolności manualnych właściciela autka. Dzięki za pomoc. Wymieniłem cały modół, kosztował 212zł. PS. Nie wiem czy da się to naprawić ale jak będę miał trochę czasu to sprubuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Gdzie za tyle kupiłeś? Ja zapłaciłem troszkę więcej. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Pół godziny czasu ... Jak wypiąłeś wentylator z rezystora że zajęło ci to z demontażem 30 minut... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 A po co miałem wentylator wyciągać? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Trzeba trochę się po wyginać i dostaniesz go bez wyjmowania wentylatora. Jak narazie to kupowałem wszystk tam http://sklep.salko.pl/ myślę że nie jest to reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Dobra dobra panowie ale jak w takim razie wypięliście dwa kable (czerwony i czarny) zasilające wentylator kabiny skoro nie są na wtyczce ? Przecież dostęp do tego rezystora (po demontażu schowka) jest i tak bardzo utrudniony bo trzeba leżąc na podłodze auta nieźle wyciągać ręce aby tam dostać, no chyba że ktoś wcześniej przed wami naprawiał już rezystor i na kablach wentylatora zamontował wtyczkę - wtedy zgoda można to zrobić szybciej (ale te 30 min to chyba tylko wymiana rezystora na inny bo naprawa (przelutowanie termika) też niemożliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Ja wymieniłem tylko ten cały moduł. Tam 2 wtyczki są wpięte. Aż tak trudnego dostępu tak niema. A ten stary narazie leży.Będe kiedy pytał o jakiego elektronika,co naprawiłby to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dziwne. W moimrezystorze jest tylko jedna wtyczka a oprócz niej z samego rezystora wychodzą 2 kable prosto do dmuchawy. Nie ma ich jak wypiąć jak tylko przeciąć i zarobić wtyczkę (tak zresztą robią elektrycy - jak już zrobiłem to zgadałem się z takim jednym co potwierdził) w przeciwnym razie trzeba zdejmować górną częśc deski rozdzielczej żeby mieć dojscie do dmuchawy i tam dopiero wypiąć wtyczkę Być może w nowszych typach tak jest ale w moim 2004 r jest tylko jedna wtyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Najprościej przeciąć kable i na nowo zarobić (zwykłą łączówką za 2zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Ja wymieniałem ten moduł z zielonymi wtyczkami,nie ten drugi. Pewnie dlatego tak szybko mi z tym poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi