Szczawik Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Witam. Co można zrobić z tymi chol****i drzwiami, a raczej z tapicerką przednich drzwi, gdy słuchając głośniej muzyki słychać brzęczenie pastików(bodajże)?? czy można cos podłożyc...? Kolega próbował u siebie w reni z silikonem, ale nie dało rady niestety. HELP :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 wygłuszyć drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 zdjąć tapicerkę, wysmarować od środka pastą tłumiącą, wszystkie miejsca styku podkleić mechatą taśmą - na plastiku i na blasze, wszystkie przewody pozawijać w gąbki i - jeśli dyndają - przymocować na stałe. Ew, jak mamy sporo hajsu, to zamiast smarowania pastą możemy tapicerę obkleić dynamatem. Nie zaszkodzi też wzmocnić na większych powierzchniach żywicą, jeszcze przed pastą/matami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Dzieki grissley za podpowiedź. Rozejrze się tu i tam, moze coś się znajdzie i zrobi thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termistor Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Przepraszam za pytania - moga byc głupie dla niektorych, ale kto pyta nie bładzi, nieprawdaż?? zdjąć tapicerkę, wysmarować od środka pastą tłumiącą, Jaka pastą - cos blizej na jej temat wszystkie miejsca styku podkleić mechatą taśmą - na plastiku i na blasze Miejsca styku czego z czym - drzwi z tapicerka, glosnikami?? i co to mechata tasma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Przepraszam za pytania - moga byc głupie dla niektorych' date=' ale kto pyta nie bładzi, nieprawdaż?? wszystkie miejsca styku podkleić mechatą taśmą - na plastiku i na blasze Miejsca styku czego z czym - drzwi z tapicerka, głosnikami?? i co to mechata tasma Miejsca styku znaczy miejsca styku - wszystkiego ze wszystkim. Każdy punkt, który może w trakcie jazdy obcierać. Taśma mechata - taśma izolacyjna, mechata. Gdzie się da, można też podłożyć gąbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 hehe dobry temat sam miałem z tym problem,, jutro postaram sie zrobić fotki mojego patentu dodam tylko że kosztowało mnie to 1 zł :-P i muza na maxa i zadnych zgrzytów z dzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akselb3 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 [cięcie] no i co z tą fotką bo wsumie zaciekawił mnie ten patent za złotówkę a tez mam niestety ten problem z brzęczącymi drzwiami. Nie cytujemy posta w całości, odpowiadając bezpośrednio pod nim. Naruszasz regulamin. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 A gdzie takie rzeczy można kupić? Np. w praktikerze? Czy jakiś sklep car audio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 qrcze zapomniałem wrzucic fotke :-? ja to "coś" dwie sztuki kupiłem w zabawkowym jutro wrzuce ;] edit oto fotka przedstawiająca mój "patent" <rotfl> http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0b3320124aa65ece są to piłeczki do tenisa ziemnego.. wepchnięte na tyle by się mocno trzymały hehe pozdrawiam [ Dodano: 2008-01-31, 16:43 ] nikt nic nie napisał więc dodaje następny post i czekam na komentarze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaSspeR Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Hahaha dobre. Coprawda nie mam problemu z "grającymi drzwiami" gdyż używam seryjnych głośników i starutkiego Philipsa jeszcze na kasety (za źródło muzyki oprócz radia służy player mp3 podpięty przez kasetę adapter) i tam raczej nie ma na tyle mocy, żeby rozbujać plastiki, jednakże nagabicz (niezła ksywka) Twój pomysł na tłumienie drgań powinien dostać jakąś nagrodę. I proste i tanie w wykonaniu i nie trzeba jechać do specjalisty, żeby zamontował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 te seryjne głośniki w przenich dzwiach wiele porafią zdaje sie ze blaupunkt'a. u mnie grają od nowości. Często baaaaaaaaaardzo głośno z dużym basem i żyją radio 4x45 jvc. Ze starości skryszyły się trochę membrany ale wciąż dają radę ;-) , do tego 2 x blaupunkt z tyłu i gwizdki pod przednią szybą. bdb dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 nagabicz, twój patent dowodzi że najprostsze rozwiązania są najlepsze szacuneczek za pomysłowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 dzieki że doceniliście i te piłeczki wcale źle nie wyglądają w dzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mski Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Idę dzisiaj kupić piłeczki do tenisa . Medal za pomysłowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi