Horst Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brembo Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Dzisiaj chłopaki zlikwidowali u mnie tą usterkę (scenic 1.5 dci 2003 z wirusem) zawór EGR był zablokowany, zdemontowali, wyczyścili i hula, u mnie poza komunikatem o usterce spadła dość zauważalnie moc silnika (bałem się o wtryski). U Pietrzaka w Katowicach proponowali wymianę koszt z robocizną jedyne 1300 szelestów, a ja zrobiłem za 100 Serwis zaleca, aby nie eksploatować auta z uszkodzonym układem EGR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 a ja u siebie zaslepilem egr i jest spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Quba., zapodaj krótki przepis jak to zrobiłeś. Co prawda mam inny silnik ale geneza chyba ta sama. Interesuje mnie czy odciołes sam przepływ spalin, czy takze, a może tylko sterowanie podciśnieniem z vakupompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brembo Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Ja nie zaślepiłem ponieważ w moim silniku nie ma takiej opcji, Gdyby się dało tak pewnie by zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Quba., zapodaj krótki przepis jak to zrobiłeś. Wyjalem zawor (opis jest gdzies na forum laguny- dla 1.9 dCi) i kawalkiem blachy zaspawalem dziure ktora idzie od wydechu.Oszlifowalem spawy aby ladnie weszlo w kolektor i tyle Wszystko popodpinane i komputer mysli ze EGR dziala a spaliny mi nie leca do kolektora dolotowego i wreszcie nie bedzie tam takiego syfu. [ Dodano: 2007-11-02, 15:22 ] Ja nie zaślepiłem ponieważ w moim silniku nie ma takiej opcji, Gdyby się dało tak pewnie by zrobili. Da sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mici.fox Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Sonda lambda Ci sie zrypała chyba, ona jest od badania spalin, ojciec w borze 2x juz wymieniał sam, tak ze moze dasz rade sam to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Quba., mozesz dac konkretny rysunek albo opis do egr'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 teraz zmieniłem sondę: autko stało się znacznie dynamiczniejsze i spalanie spadło o o ponad 2 litry warto było ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 bronius-jaka sonde kupiles? NGK?ilu przewodowa?poprzednia Ci padla? tez sie zastanawiam nad wymiana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Human Resources, kupiłem boscha 0.258.003.644 bo taką renault wsadzało do 2.0 8v na pierwszy montaż, kupiłem 4ro przewodową za 309zł (na ogrodowej) dedykowaną do F3R750 (cena w IC 390zł ) poprzednia jeszcze chyba działała ale miała już zbyt długi czas reakcji i czasem autko przez to muliło, jeździłem ze 20 km z odpiętą sondą to nie było różnicy w stosunku do starej sondy Human Resources, u Ciebie to będzie większy wydatek bo w 1.6 16v są dwie sondy (jedna przed i jedna za katem) ps. przy wymianie u mnie gwint na starej sondzie się zerwał, więc trzeba było nowy zrobić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciuxxxon Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Quba. Czy możesz napisać które dokładnie miejsce zaślepiłeś ? 1. czy dziurę przelotową (z obu stron) bliżej gniazda wtyku ? 2. czy dużą dziurę bez wylotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Dużą dziure bez wylotu,ta ktora wchodza spaliny.Tylko radze zaspawac aby gdzies kawalek blachy nie wpadl bo moze byc po turbululum. Doklandych fotek nie zrobie bo nie chce mi sie juz tego rozkrecac i wyjmowac jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi