kaczor2502 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Witam, mam problem po wymianie kompletu sprzęgła. Mianowicie jest strasznie twardy pedał, do połowy pedał jest luźny, a od połowy twardejak kamień, boję się że linka się zerwie. Komplet wymieniony na sachs, w R19 miałem kiedyś podobny problem wtedy okazało się, że łapa w skrzyni była źle ustawiona. tutaj widzę, że jest wszystko ok, a sprzęgło chodzi dziwnie, ewentualnie czy można samoregulator jakoś ustawić takby linka chodziła miękko, ewentualnie czy problem może leżeć po stronie łapy a dokładnie jej zamocowania. Części były zamontowane tak jak te które były demontowane więc błędu tam raczej nie popełniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiek Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) a może to wina tej linki ? do pewnego miejsca idzie luzno i dlatego pedal jest miekki, a poźniej gdzieś ją może przyciera i dlatego cieżko wcisnać. Nie wiem jak w reno ale w polo jak rozbieralem samoregulator od naprezenia linki to cały dzień składalem - takie ustroistwo - a i tak nic nie uległo zmianie. Edytowane 11 Października 2012 przez asiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi