DrNO Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) czy w MIIphI oprcz oczywitej roznicy samego lustra i podpiecia zasilania, jest jakas istotna roznica miedzy lustekiem zwyczajnym a fotochromem??? inaczej, jak mam zwykle, czy moge podmienic na fotochrom??? (zasilanie to zaden problem) czy wystarczy zdajc obudowe czujnika i przelozyc lusterka na zatrzaskach? bede wdzieczny za szybkie i rzeczowe odpowiedzi. EDIT: no dobra... wprawdzie nie powinienem postowac pod soba, ale ze wszyscy sie rzucili i przescigaja sie w odpowiedziach to zrobie wyjatek. moze ktos tez sie skusi. jak na razie, lusterko mam zamowione, oczywiscie z alleszrotu wczesniej spawdzilem, jest instalacja podciagnieta, wystarczy przelozyc lusterka. tu pojawia sie problem, dorwalem sie do korpusu, rozebralem, poodpinalem kable i zonk... MR mowi ze sciaga sie ciagnac w dol, w serwisie gadaja w gore. ani w jedna ani w druga jeszcze nie zeszlo... :/ jak dojdzie nowe to sie przyjze mocowaniu. moze wtedy zejdzie. jedyne co to mechanik mowil ze oni to sciagaja do gory i strasznie mocno siedzi... zobaczymy :] oczywiscie fotorelacja sie znajdzie na forum. EDIT2 (18:34 21.01.2007): jak juz czesc na grupie widziala... dziela dokonalem! www.alleszrot.pl, wylukalem aukcje, pare maili i czekamy na przesylke... i jest! :) demontaz prosciutki: zdjac dwa plastyki, odpiac wszystkie kable, mlotkiem delikatnie odpukac lusterko w dol szyby, uwaga na czujnik (jesli ktos posiada!). montaz odwrotnie, wpukac na miejsce od dolu, pospinac kable, zalozyc plastyki, gotowe. instalacja elektriko juz jest fabrycznie, przynajmniej w aucie z klimatronikiem i/lub czujnikiem deszczu. nizej foteczki: STARE >> NOWE Edytowane 19 Grudnia 2015 przez DrNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 instalacja elektriko juz jest fabrycznie, przynajmniej w aucie z klimatronikiem i/lub czujnikiem deszczu. czujnikiem deszczu;-) przynajmniej tak wnioskuje po moim modelu (brak jakiekolwiek klimy, czujnik deszczu/zmierzchu jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 hmmm w skrocie: wystarczy ze w obudowie nad lusterkiem jest nieuzywana szara wtyczka. brazowa jest od czujnika klimy. czarna (mniejsza i w ogole inna) od czujnika deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam. Chciałbym zamontować w swojej Megi lusterko samościemniające się. Znalazłem na Allegro taką aukcję http://www.moto.allegro.pl/item487501072_l...e_2003_rok.html Proszę o opinie czy warto kupić. Zaznaczam, że za cenę 100,00 zł dostaję samo lusterko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 za 100 zł warto, wszystko zależy w jakim stanie jest to lusterko, tzn. czy np. nie posiada uszkodzeń mechanicznych, na zdjęciu wszystkiego nie dostrzeżesz. Sam niedawno (miesiąc) temu wymieniałem w swojej Megi zwykłe lusterko na fotochromatyczne i trafiłem na lusterko rzeczywiście w bardzo dobrym stanie, w razie pytań pisz na pw, chętnie pomogę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi