zksRamzes Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam panowie posiadam Megane 98r coupe 1.6e.Problem jest najtępujący Brak iskry tykający przekaźnik pompy paliwa,brak pracy pompy paliwa.Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są ok,szyna bezpieczników na podszybiu też nie przegnita,sprawdziłem całą wiązke czy jakiś kabelek jest nie przerwany wszystko ok.Domyślam się że problemem jest brak masy komputera.Sprawdziłem dwie masy tą w miejscu akumulatora i tą w silniku po lewej stronie są ok.pytanie moje brzmi czy znajdują się jeszcze jakieś inne masy.Cewki ok prąd do nich dochodzi tylko dalej nie dają iskry.Potrzebował bym jakiegos schematu tej wtyczki z pinami która się wpina do komputera gdzie tam znajduję się masa dziękuje pozdrawiam. Dodano: 19 paź 2012 - 12:43 Pomoże coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 W forumowym FTP-ie jest program ze schematami wystarczy poszperać (obsługa programu jest opisana na forum przez kolegę P_r_z_e_m_o poczytaj poszukaj sprawdż czy spryski ci działają czy ich silniczek nie jest spalony i wtyczkę do kompa silnika czy nie "pływa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zksRamzes Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Czy silniczek od spryskiwaczy ma coś wspólnego z brakiem iskry i pompą paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 poczytaj mój ostatni temat, fakt że mój to dCi ale może sprawa być podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zksRamzes Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Wycieraczki spryskiwacze wszystko działa ok") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Sugerowałem silniczek spryskiwaczy ponieważ jednemu z kolegów właśnie to on powodował odłączenie zapłonu itp. Teraz zostało ci sprawdzenie wtyczek i schematów z download-u/FTP-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zksRamzes Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Samochód podlączony był przed chwilą pod komputer diagnostyczny wykazało że Ecu obwód przerwany lub zwarty,Przekaźnik pompy paliwa obwód przerwany lub zwarty. Dodano: 20 paź 2012 - 08:30 Problem rozwiązany problemem było brak masy sterownika.Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 gdzie masa sterownika sie znajduje? mam ten sam problem :( samochód zgasł mi w trakcie jazdy i przekaźnik zaczął tykać, po odłączeniu pompy paliwa nie tyka ale nie ma iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi