Damian92 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Chciałem się dowiedzieć jaka w końcu jest prawidłowa kolejność podłączenia kabli zapłonowych w megane scenic 1.6 8v silnik K7M 702. Który obrazek przedstawia prawidłową kolejność? Próbowałem te dwie możliwości, ale nie wiem która jest prawidłowa, silnik pracuje tak samo w tych dwóch kolejnościach. Ale ponoć jedna z nich jest tylko prawidłowa. Proszę o pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Teoretycznie, obydwa warianty są identyczne, ponieważ cewka daje jednoczesny impuls na obydwa przewody. Praktycznie nie powinno się krzyżować przewodów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian92 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Aha o właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Rozwiałem swoje wątpliwości dzięki Twojej odpowiedzi. Wielkie dzięki. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi