jelonpan Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Witam Jestem nowym użytkownikiem Meganki II z 2005r Przesiadłem sie z Audi A6 98r do której dokupiłem kabel OBDII z końcówką USB i diagnozowałem Vag-Com-em lub polskim VAgiem pomyślałem sobie że fajnie byłby jakbym diagnozował nowe auto wiec zaczęły sie poszukiwania i pobrałem DDT2000 i nic nie wyszukuje mi ECU ani żadnego czujnika. ciągle jest NO ECU FOUND wiec poszukałem i pobrałem inne skanery i też nic, dodam że włączyłem jakiś program z DDT2000 i pokazały się statystyki obrotów i temperatury itp. Wyczytałem że DDT2000 może nie działać z M II czy to prawda ? Czy kabel od Audi będzie działać w MII bo zapala się światełko. Ściągałem jeszcze CLIP-a ale jego jeszcze nie zainstalowałem. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrudz Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Do CLIPa potrzebujesz specjalną sondę CAN CLIP ( koszt ok 800 zł). Za pomocą DDT niezbyt wiele zdiagnozujesz... Innych opcji nie ma ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelonpan Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Ok ale ddt wogóle nie działa to znaczy że kabel muszę zmienić bo tak jak pisałem mam kabel od audi obd 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Dość!! Użyj :(, widzę, że zaczyna się przepisywanie. Z resztą nawet nie musisz, poczytaj czwarty temat w tym dziale. Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi