irex Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Mam w tym samym miejscu i trzyma się dobrze,proponuję odtłuścić szybę i przyssawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ja mam w taki miejscu uchwyt i wkładam tam smartfona z nawigacją, dla mnie bardzo wygodne miejsce. Uchwyt jeździ już tam kilka ze 2 miesiące i jeszcze nie spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal505 Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) A ja wpadłem na taki oto pomysł: Posiadam nawigacje Lark 50.3 w której w dzień praktycznie nic nie widać gdy jest przyczepiona do szyby. Postanowiłem troszkę ją osłonić od promieni słonecznych. Najpierw dobieramy kawałek szkiełka lub coś podobnego(osobiście użyłem szkiełka od maski spawalniczej) Szlifujemy ostre boki i przyklejamy do navigacji.Wystarczą dosłownie 4 kropelki silikonu do przyklejenia. Następnie przerabiamy uchwyt nawi w taki sposób aby można było go przykręcić w schowku obok zegara. Gdy to zrobimy całość wygląda tak: A tak już po przyssaniu nawigacji: W słoneczny dzień wszystko widać jak na dłoni poza tym jest bardzo dobry dostęp do obsługi urządzenia. Edytowane 21 Lutego 2013 przez Michal505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Na NavRoada, na którym też niewiele było widać w słoneczny dzień zakupiłem tacie taką naklejkę, podobną jak się na smartfony nakleja, żeby zabezpieczyć przed porysowaniem, tylko że antyrefleksyjną i zdaje to egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi