Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

megane I nie odpala silnik

bula529

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu pierwszy raz, więc jeżeli napisałem w nie tym dziale proszę o przeniesienie. We wtorek ojciec chciał się przejechać, a że on jest troche starszy to ma małe umiejętności „driverskie”. Jechaliśmy taką boczną drogą i gdy po zatrzymaniu samochodu chciał znów ruszyć wcisnął gaz w miejscu tak, że zamknął obrotomierz (7tys obrotów). Wtedy samochód zgasł, nie wiem czy sam czy ojciec się przestraszył i póścił pedały. Samochód po tym nie odpalił. Próbowaliśmy z popychu i samochód załapał ale z nerwów puściłem sprzęgło i zgasł. Przez rozrusznik trochę przez chwile łapał ale później głucho. Próbowaliśmy pare razy z popychu ale nie zapalił. Czuć było zapach paliwa, więc myślałem, że świece zalało. Aku padł więc wczoraj go naładowałem i myślałem, że świece podeschły i zapali, ale nie zapalił. Wykręciłem świece i były suche. W czym może być problem?

chciał znów ruszyć wcisnął gaz w miejscu tak, że zamknął obrotomierz (7tys obrotów).

o mamo ;) do sprawdzenia, silniczek krokowy, świece, cewki, przewody WN, czujnik położenia wału. No chyba że silnik został przekręcony.

Byłem u mechanika. Spaliła się pompa paliwa, naprawa: pompa boscha - 320, filtr - 40 i robocizna (razem z diagnostyką) 100. Kazałem mu sprawdzić jeszcze pływak, bo wskaźnik paliwa pokazywał 1/6 zbiornika, a po dolaniu 2l w zbiorniku według mechanika było 2-3cm paliwa.

a z moją renią same problemy;/ jak zgasła nie pali słychać tylko jak (nie wiem czy dobrze napiszę) bendix stuka, ale nie rozrusznik nie kreci;/ szczotki oraz cewka są nowe więc nie powinno tak sie dziac... na nowej cewce i szczotkach zostalo zrobione nie wiecej niz 700 km... poradzicie cos??