valdi-77 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 witam kolegów z forum mam problem który od dłuższego czasu nie mogę sam rozwiązać otóż megi którą jeździ żona bardzo długo trzeba rozrusznikiem kręcić jak jest zimna aby odpaliła i jak już odpali to obroty sięgają 750 dopiero jak przygazuję wejdą na 1200 tak jakby nie było ssania ale nie zgaśnie. Odpalanie odbywa się z wciśniętym gazem bo tak to bym chyba akumulator rozładował.Na ciepłym odpala bez problemu bez gazu obroty wskoczą na 1300 -1400 a potem zejdą do 750. Nadmienię że wymieniłem pompkę paliwa na nową, czujnik ssania, przewody , świece bo ich czas już był ale to nic nie pomogło dzisiaj rano to samo ciężko odpaliła za pierwszym razem, potem bez gazu elegancko. Proszę o jakieś podpowiedzi co może być przyczyną takiego stanu za co z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 winny może być silniczek krokowy, też tak miałem, objawy ustąpiły po wymianie silniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi-77 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 witaj baciuś dziękuje za odpowiedź mam pytanie czy resetowałeś komputer po wymianie silniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 zrób rak: odłącz klemę (minus), wymień silniczek, podłącz wtyczkę do niego, podłącz klemę i odpal żeby sobie pochodził na wolnych obrotach z 10 min, zrób rundkę dookoła bloku i powinno być git. To zawsze pomagało w moim już byłym classicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi-77 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 witaj baciuś nic to nie dało wymiana tego silniczka krokowego już nie mam pomysłów co to może być pewnie jakaś pierdółka; przychodzi mi jeszcze na myśl regulacja zaworów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 kurcze może jakiś czujnik temperatury silnika, skoro na zimnym silniku ma tak niskie obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi-77 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 witaj baciuś udało rozwiązać mi się mój problem z tym odpalaniem i może to przyda się też kolegom z forum.Więc zacznę od początku mam megankę z 97 roku i scenika z 99, scenikiem jeżdżę ja a żona meganką dla tych dwóch aut prowdzę zeszyty napraw co kiedy było robione oraz koszty. Wziąłem zeszyt i zaciekawiła mnie naprawa rozrusznika którą robiłem w 2009r ponieważ ostatnio się przyciął nie chciał kręcić mimo że akumulator nówka. Jak go rozebrałem to był taki zapierniczony w jakimś smarze domyślam się że to z satelit. Rozebrałem go na części pierwsze ,wyczyściłem go, założyłem i stał się cud auto odpaliło za pierwszym razem tak jak to dawniej bywało. Domyślam się ze ten zabrudzony rozrusznik brał tyle prądu że do czyjników nie dochodziło 12v i komputer głupiał. Pozdrawiam życzę wszystkim Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi