adamsik89 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 witam mam megane 1.6 8v + gaz sekwencja. reno duzo pali, brak mocy,problem z obrotami czasami zlapie ok 2tys i tak sie utrzymuje. silniczek krokowy wymieniony, przepustnica wyczyszczona, cewki ok, komputer nie wykazuje bledow, mialem filtr stozkowy zmienilem na orginalny troche sie poprawilo ale i tak nadal to nie moje reno. co moze byc z tym autem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 sonda lambda, dolot dziurawy, gaz rozjechał mapy PB (reset sterownika zró:!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 mam megane 1.6 8v + gaz sekwencja. reno duzo pali Czego dużo pali? Pb czy LPG? Dużo czyli ile? Dużo LPG w stosunku do Pb? A może nie tak dużo w stosunku do Pb,znasz spalanie na Pb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsik89 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 sonda lambda jest ok. gazu spala ok 16 litrow. jeszcze jedno po odpaleniu auta smierdzi bardzo paliwem Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Mało danych żeby cokolwiek powiedzieć,no i czy 16l na trasie czy w mieście? 1.Jak odpala na zimnym i ciepłym? 2.Jakie obroty po odpaleniu,czy stabilne? 3.Jakie obroty na wolnych po rozgrzaniu? 4.Paliwem śmierdzi pod maską,z tłumika czy spod samochodu? 5.Stało się tak nagle czy narastało od pewnego czasu? 6.Gaśnie w trakcie jazdy, a jeżeli tak to na obu paliwach czy tylko na gazie.? 7.Brak mocy na gazie czy na benzynie też? 8.Co było przerabiane oprócz filtra powietrza i czy stało się tak po przeróbkach? Edytowane 30 Grudnia 2012 przez tom2125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsik89 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 1.odpala i na zimnym i na cieplym 2. obroty sa zawsze rozne raz sa ok a raz za wysokie lub za niskie 3. tak jak punkt 2 4. paliwem smierdzi w kabinie i obok auta 5. narastalo od pewnego czasu 6. reno gaslo i na bezynie i na gazie dopiero po wymianie silniczka krokowego przestal gasnac 7. brak mocy i na gazie i na benzynie 8. filtr stozkowy mialem rok czasu i bylo wszystyko ok Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 :!: Układ zapłonowy ok(świece,cewki,kable)? Pytam bo smród paliwa wskazuje na wypadanie zapłonów.U mnie tak było a smród wydobywał się z tej plecionki na wydechu.Pomimo wypadania zapłonów świece u mnie były ładnie wypalone,suche. Co do braku mocy to posprawdzaj szczelność wszystkich wężyków podciśnienia no i sam map sensor(napięcia na pinach),to że go odepniesz i silnik gaśnie nic nie znaczy bo na odpiętym znowu go odpalisz. Brak mocy może też być z powodu rozjechania się map wtrysku.LPG narzuca swoje złe ustawienia mapie Pb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi