suchy08021990 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Mam problem z megane. silnik 1.6 90km. Krótko mówiąc stawiałem na prawe łożysko-prawy przód.Kupiłem podniosłem autko i coś mnie tchnęło żeby się jeszcze upewnić. Rozpędziłem koło do ok.160 i wyrzuciłem na luz. I tu wielkie zdziwienie bo to nie łożysko. Oddałem do sklepu. Jadąc po prostej buczy-skręcając w lewo(prędkość od 40 wzwyż) dzwięk niemiłosiernie głośny, skręcając w prawo czyli odciążając prawą stronę auta całkowita cisza. Przetrzepałem całe forum i nic. Osobiście stawiam na mech. różnicowy. Macie jakieś pomysły? Zaznajmionych z tematem błagam o pomoc i nie odsyłanie od ręki do serwisów mechaników bo wszystko będę robił całkowicie sam. dziś wyciągnęłem cały wydech i jednak moim oczom ukazał się jebitny luz przegubu wychodzącego ze skrzyni z prawej strony-dokładniej rusza się cały wałek/tulejka w skrzyni-sam przegub wewnętrzny zdaje się być dobry. I tu nasuwa się pytanie za 100pkt. Czy wymienię to z zewnątrz czy trzeba wyciągać skrzynie;/ Zaraz lece wyciągnąć całą półoś to dokladniej pobadam temat. Będę informował na bieżąco. Może nagram krótki filmik to będzie wiadomo o co chodzi. Dodano: 10 sty 2013 - 16:58 poszły łożyska na wyjściu ze skrzyni z prawej strony. Czyli przerzucam całą skrzynie. temata można usunąć:!: Edytowane 9 Stycznia 2013 przez suchy08021990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 to może zamiast usuwać temat wrzucisz fotki i opiszesz ładnie całą operacje ,innym może się przydać :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi