waldi51 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam ! Mam wrażenie, że po dłuższej jeździe z mojej rury wydechowej wydobywa się zbyt duża ilość dymu. Jest to dym koloru raczej jasnego białego, ale gęstego. Podczas odpalania na zimnym silniku wydaje się ok. to raczej po rozgrzaniu silnika zaczyna się dziać. Zauważam to najczęściej jak parkuje po jeździe do tyłu i widzę jak z rury się dość mocno dymi, towarzyszy temu też dziwny smród (może to zepsuty katalizator??) Bardzo proszę o poradę co to może być za przyczyna, albo czy w Renault Megane 1.6 RT 1998r to normalne ? Z góry wielkie dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantev Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 witam! To chyba uszczelka pod głowicą,mam to samo.Sprawdź czy nie ubywa ci płynu w chłodnicy(na zbiorniku wyrównawczym oraz czy Ci nie paruje zbyt mocno w kabinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Zrobiło się zimno, więc może to tylko wpływ różnicy temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi51 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 mantev, Nie zauważyłem aby ubywało mi płynu, to mają być jakieś większe ilości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantev Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Ja u siebie miałem braki na poziomie 2-3 cm,ale uwaga:jak dolałem tylko wody dziś spróbuję z koncentratem płynu jak radził Danieloss może to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Podczas odpalania na zimnym silniku wydaje się ok. to raczej po rozgrzaniu silnika zaczyna się dziać Zrobiło się zimno, więc może to tylko wpływ różnicy temperatur. Dymnienie wynikajace z roznicy temperatur wystepuje caly czas, a juz na zimnym silniku na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi51 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Orientuje się ktoś ile +/- kosztuje wymiana uszczelki pod głowicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 znam gościa, który w golfei II zrobił to sobie sam :) Ale ja bym sie nie odwazyl. Cena pewnie bedzie zalezec od tego jaki warsztat wybierzesz, ale nie licz na 50zl bo jest z tym troche zabawy/rozbierania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 waldi51 roboty przy tym troche :-| więc też nie tanio. Ja po znajomości płaciłem chyba 200zł ale nie wiem czy to "ta" cena bo miałem robione coś tam jeszcze :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi51 Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 A przy jakich przebiegach zaczynają się problemy z tą uszczelką koledzy? Moje autko ma podobno 120tyś i już uszczelka? (może gość od którego kupiłem autko cofnął licznik ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Albo przegrzales (lub on przegrzal) pare razy samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi51 Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam! Sprawdziłem - nie wydaje mi się, że ubywa płynu w chłodnicy. To chyba specyfika mojego samochodu. Kontaktowałem się z mechanikiem i powiedział mi, że jeżeli nie znika płyn, jest bez zawartości oleju silnikowego, a olej nie jest matowy i nie przybywa to nie ma to związku z uszczelką. Chyba dam sobie spokój z tym problemem, wcześniej miałem inne samochody ale one wydaje mi się że mniej dymiły ale były i też innego typu silniki... A cha ten zapach to raczej nie jest słodkawy (co podobno towarzyszy walniętej uszczelce) to raczej zapach bardziej ostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi