rompi Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 kiedy nacisnę na hamulec kilka krotnie robi sie on twardy jakby sie zapowietrzał i auto nie hamuje, kiedy dodam "gazu" hamulec robi się "normalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 zmień płyn hamulcowy, jak nie pomoże to może już pompa siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 rompi, w twoim przypadku prawdopodobnie za mały wydatek ma pompa podciśnienia lub masz uszkodzony któryś przewód ewentualnie uszkodzone serwo. Brak wystarczającego podciśnienia i dlatego nie masz wspomagania hamulca (twardy pedał i słabe hamowanie). Szczelność układu sprawdzisz gasząc silnik i po pewnym czasie naciśnij hamulec. Co najmniej jedno naciśnięcie powinno być wspomagane. Pompę zaś możesz sprawdzić zdejmując przewód na pracującym silniku (najłatwiej ten, co dochodzi do serwa) i porostu zatkać palcem. Będziesz czuł czy go "wciąga". Z kolei kruku.niger, syczenie, o którym piszesz to też serwo i specyficzny syk jest normalnym zjawiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velveton Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Cześć mam podobny problem, wczoraj miałam gwałtowne hamowanie, po którym moj hamulec jakby stracił wspomaganie, tzn jest twardy i kiepsko hamuje. Główny problem polega jednak na tym, że nadchodzą święta, więc nie będę mogła oddać auta do mechanika. Potrzebuje samochód na święta, pytanie więc czy mogę jeździć takim samochodem pomimo braku wspomagania hamulca? Czy to nie grozi dalszymi uszkodzeniami? Dzięki z góry za odpowiedź Radzę poczytać regulamin forum. Proszę nie pisać o tym samym zakładając nowy temat. W zawiązku z okresem świątecznym, przymykam oko - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja dzisiaj byłem w aso, bo przez przypadek sie dowiedziałem, że mam do wymiany jakiś przewód hamulcowy od serwa, jakaś fabryczna wada bo za darmo - też mam coś dziwny ten hamulec to może dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi