ziolo Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Czy tuningował ktoś hamulce w Megi? Po wszelkich przymiarkach i próbach doszedłem do wniosku że do Meg I ph I pasuje zwrotnica, zaciski i tarcze od Scenica np 1.6 16V. Ja mam tarcze 259 mm a chcę założyć 280 mm. Jedyne co to muszę do zwrotnicy od Scenica przełożyć piastę od Megi. No i koła muszą być większe żeby gdzieś to zmieścić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ja planuje ale dopiero po wakacjach jak zarobie trochę kasy i kupię felgi, to wtedy dopasuję jakoś tarcze i może na tył coś pomyśle od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Ja tarcze i zaciski już kupiłem od Scenika 1.6 16V które mają 280mm. Teraz trzeba tylko założyć jakieś większe aluski na lato i wtedy też mogę zamontować ten komplecik Mam nadzieję że różnica w hamowaniu będzie duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Plan super. :( a moze wystarczy przekrecic tylko sam zacisk i mocowanie zacisku hamulca. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Niestety nie :-( dzieje się tak dlatego że mocowanie zacisku od Scenika różnic się tym od Megi o jakieś 2cm Dlatego też kupiłem cały zestaw razem z zaciskami. Po zamontowaniu dam znać jaki jest tego efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 A wogole to z jakiej megany masz tarcze 280mm??? najwiekszy hamulec jaki znalazłem to 262mm... dla 20mm bym sie pokusił o zalozenie ale dla 3mm...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 280 są chyba z phII lub 2.0 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 280mm są od np Scenica 1.6 16V z lat 1999-2003 i tak jak pisze bronius od Megi 2.0 16V. Strasznie ciekawy jestem jaka będzie różnica :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ja też hehe jak będzie znaczna to też pomyśle nad takim setem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 aaa....no i do takiej tarczy w gre wchodzi min 16'' koło....czyli dodatkowa kasa :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 No tak ale jak się chce żeby auto wyglądało to trzeba troszkę kasy wyłożyć na hamulce i felgi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Dlatego też kupuję na lato aluski 16' chociaż jeśli dobrze przymierzałem to zestaw ten mieścił się też w koło 15' od Scenika mojego szwagra. Jak nie to lipa bo zimówki na tak niskim profilu to nie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Dodano: 2008-02-24, 10:12 Powinien się spokojnie zmieścić w 15' ponieważ scenic I ph II 1.6 16V też tychodziły na 15'. A co do zimówek to prawda troche lipa na niskim profilu w zimie, spróbuj zamontować u siebie hamulce i przymierz z 15' jak nie wejdą :( to będziesz miał odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 15 wejdą na spokojnie ja mam taki rozmiar tarcz w sceniku i wchodzą 15 calowe (na moje nieszczęście bo musiałem sprzedać nowe alu 14") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Teraz mnie uszczęśliwiliście :( To mi bardzo pasuje. W takim razie będę potrzebował jeszcze na przyszłą zimę jakichś alusków 15' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi