arekstol Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam serdecznie i proszę o pomoc oraz wyrozumiałość w stosunku do mojego czynu. Odniedawna jestem posiadaczem Renault Megane 1.4 rocznik 99. To mój pierwszy samochód choć to oczywiście nie tłumaczy, że przez roztargnienie dolałem płynu Petrygo do zbiornika z olejem układu kierowniczego. Zastnawiam się czy udać się do mechanika i spuscić całość i wlać nowy olej czy być może taka nieduża dolewka nie będzie miała znaczenia. Dolałem tylko trochę tego płynu (myślę że kolo 30-50 ml). Bardzo proszę o radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Natychmiast wymienić cały płyn hydrauliczny (nie jest drogi ok 20 zł za 1L), bo najzwyczajniej w świecie możesz zatrzeć maglownice. A płyn możesz wymienić w domu, poszukaj w download jest Turial jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekstol Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi