Radekb351 Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 mam dwie karty graficznenie wie która wybrać http://www.allegro.pl/item270653596_agp_pa...tv_box_o_c.html http://www.allegro.pl/item272185392_palit_...c_box_wawa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Ja bym wybral ta z 512 mb ramu, wiecej textur sie zmiesci a roznica w taktowaniu pamieci jest 150 MHz to nie duzo zwlaszcza, ze przy 256 MB pamiec sie bedzie za czesto wymienac. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Soundwave - ja tam widzę różnicę 300 mHz :) Bez O/C. Ale do rzeczy. Mimo, iż 256MB jest już DDR3, o większym taktowaniu, to i tak wybrałbym 512MB. Dlatego, że obsługuje więcej technologii, dlatego, że pamięci jest więcej, przez co jak Soundwave napisał, będzie ją obsługiwać szybciej, poza tym DDR3 dopiero stawia pierwsze kroki i jeszcze mu daleko do idealnej pamięci. Chociaż prawda jest taka, że przy dobrej ilości pamięci RAM w swoim komputerze na obu tych grafikach pograsz z full detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Ja bym nie bral ani jednej ani grugiej :) Pozbieraj jeszcze kaski ku kup sobie jakiegos GeForce'a z serii 8***. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 mi nie zalezy na grach tylko kupic grafe która mi posłuzy do ogladania fimów no i czasami sobie zagrac w CS i carbona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Każda z nich będzie dobra do tego co Ty potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Mimo, iż 256MB jest już DDR3, o większym taktowaniu, to i tak wybrałbym 512MB. Dlatego, że obsługuje więcej technologii, dlatego, że pamięci jest więcej, przez co jak Soundwave napisał, będzie ją obsługiwać szybciej, poza tym DDR3 dopiero stawia pierwsze kroki i jeszcze mu daleko do idealnej pamięci. buhaha sory ale nie mogłem się powstrzymać od śmiechu,do rzeczy: 1.jakim cudem 512MB ramu obsługuje więcej technologii(co to w ogóle oznacza?pierwszy raz takie coś słyszę)chipy obu kart się identyczne tylko wielkość i rodzaj pamieci inne 2.pamięć 512MB jest wykorzystywana TYLKO w większych rozdzielczościach np.1600x1200 3.co?DDR3 stawia pierwsze kroki?buhaha już od dawna takie pamieci są stosowane w kartach graficznych przykładowo http://www.allegro.pl/item272219846_6600gt...ddr3_agpx8.html i tylko takie pamieci opłaca się kupować,więże się to z lepszą wydajnością względem starych DDR2 4."dlatego, że pamięci jest więcej, przez co jak Soundwave napisał, będzie ją obsługiwać szybciej" bzdura liczy się taktowanie pamieci to raz,dwa rodzaj pamieci i czas dostępu wniosek?lepiej mieć mniej pamieci ale szybszej,niż więcej ale powolnej..poza tym na tej karcie i tak nie pograsz na większych rozdziałkach w nowsze gry(pomijajac nowości typu Crysis,Bioshock itp)niż 1024x więc 256MB jest w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 obie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Wlasnie tez sie zdziwilem. DDR3 ja mam w swojej 6600GT zakupionej pare lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 userek co do punktu 2 i 4 (pomijam w punkcie 4tym, ze zostalem zle zrozumiany chyba przez wszystkich :)) nie moge sie zgodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barys Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 witam, trochę się znam na tym i powiem ci że te karty są bardzo słabe,jak wybierasz to kup na allegro: http://www.allegro.pl/item273703280_7600gs...dvi_od_ss_.html [ Dodano: 2007-11-24, 22:58 ] albo to, ta karta to w porównaniu z pozostałymi to rakieta http://www.allegro.pl/item270148624_tani_p...gwarancja_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 buhaha sory ale nie mogłem się powstrzymać od śmiechu,do rzeczy:1.jakim cudem 512MB ramu obsługuje więcej technologii(co to w ogóle oznacza?pierwszy raz takie coś słyszę)chipy obu kart się identyczne tylko wielkość i rodzaj pamieci inne 2.pamięć 512MB jest wykorzystywana TYLKO w większych rozdzielczościach np.1600x1200 3.co?DDR3 stawia pierwsze kroki?buhaha już od dawna takie pamieci są stosowane w kartach graficznych przykładowo http://www.allegro.pl/item272219846_6600gt...ddr3_agpx8.html i tylko takie pamieci opłaca się kupować,więże się to z lepszą wydajnością względem starych DDR2 4."dlatego, że pamięci jest więcej, przez co jak Soundwave napisał, będzie ją obsługiwać szybciej" bzdura liczy się taktowanie pamieci to raz,dwa rodzaj pamieci i czas dostępu wniosek?lepiej mieć mniej pamieci ale szybszej,niż więcej ale powolnej..poza tym na tej karcie i tak nie pograsz na większych rozdziałkach w nowsze gry(pomijajac nowości typu Crysis,Bioshock itp)niż 1024x więc 256MB jest w sam raz ad1. Nigdzie nie napisałem, że pamięć 512MB wykorzystuje więcej technologii, tylko karta ta podana, a to różnica. ad.2. Dobre,naprawdę. Kto Ci takich rzeczy naopowiadał? ad3. Jak widać, mam inne zdanie na ten temat. Powodzenia w wykorzystywaniu w 100 % DDR3 ad4. Radzę poczytać literaturę dotyczącą budowy procesora, pamięci RAM, a potem wypisywać teksty w stylu "bzdura". A te swoje "śmiechy" to zachowaj dla kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 ad1. Nigdzie nie napisałem, że pamięć 512MB wykorzystuje więcej technologii, tylko karta ta podana, a to różnica. Jak nie napisałeś jak napisałeś. Chyba, że nie wiesz co piszesz. Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem co sam napisałeś. Co do 512 MB w kartach klasy 7300/7600 GS/GT - to jest totalny bezsens. Co z tego, że do takiego STALKERa trzeba mnóstwo RAMu na karcie graf. jak karta tej klasy nie będzie w stanie przemielić tej ilości danych w rozsądnym tempie. Nie oszukujmy siebie ani innych, że na tego typu kartach da się pograć w nowości - to jest nie możliwe. Osobiście nie ładowałbym się w karty pokroju 7300/7600 GS/GT z 512MB RAM na pokładzie - lepiej różnicę zainwestuj w dodatkowy RAM do kompa lub piwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 hehe gościu nawet nie wie co pisze,żal 1.jakieś rozdwojenie jaźni? 2.akurat w moim przypadku nikt,sprzętem zajmuję się od dawna więc wiem to z praktyki,za to ty chyba playa czytasz czy inne pisemka dla nastolatków ze takie rewelacje wypisujesz 3.oj tam jasne że masz inne zdanie,jak to ktoś powiedział..nikt nam nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne,żyj dalej w swoim świecie 4.heheh no ty faktycznie masz w małym paluszku literaturę fachową co widac po tych bzdurach jakie wypisujesz tak naprawdę to teraz już wcale nie opłaca się rozbudowywać kompa pod socket A,to jest już zbyt wolna i ograniczona platforma,lepiej wymieć to na socket 939,podzespoły są taniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Bierz tą na ddr3 będzie dużo wydajniejsza. Sprawdzać karty możesz tu: http://www.gph.benchmark.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi