jerry Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Znajomy planuje zakup meganki ( co mu się absolutnie chwali ) :) Ostatnio wpadła mu w oko jedna taka z silniczkiem 1,6 i automatyczną skrzynią. I tak mnie zastanawia. Jakie będzie spalanie? Czy dużo większe od manualnej skrzyni? Sam jeżdżę dieselem, więc nie mam orientacji ile taki silniczek w Megi może wypić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Z tego co ludzie mówią to różnica pomiędzy manualną skrzynią a automatem to jakieś 0,5 do 1 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Czyli przy jeździe głównie po mieście można liczyć się ze spalaniem rzędu 10-11 l ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Tak można przeliczyć. Ja osobiście odradzam automata, większe zużycie, droższe naprawy, słabsza dynamika, czasami szarpanie przy zmienia biegu. Podobno nowe automaty już sprawują się lepiej, ale mimo wszystko ja jeździłem kilkoma i wiem że nigdy go nie kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi