bronius Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 BMW ma 5x112 i właśnie niskie ET, VW jak mają to 5x100, a PSA ma chyba 5x110 (ale tu głowy nie dam), jak z resztą marek to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 ET 20 to najczęściej Peugeot i Citroen. Rozstaw 4x108. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Są na 5 śrub. Rozstaw 4x108.to nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Danielossss - BMW - 5 E34 91-95, 5 E39 96-03, 5 TOURING E39 97-04, 7 E32 92-94, wszystko pod opony 205/65R15 lub 225/60R15 i rozstaw 5x120. Jedna uwaga: 1 i 4 w liście mają otwór centralny 72,5 a 2 i 3 maja otwór 74. 1 na liście nie pasują do 540i Touring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witam. Zamierzam kupić jakieś koła 16-17 calowe. Niestety mimo wielkich chęci chyba nie zdecyduje się na zakup oryginalnych felg Renault. 17-tka ta z 4 ramionami grubymi i 4 cienkimi jakoś tak średnio mi stroi, 17-tka ta z fazy 2 9-ramienna to już wogóle porażka. Jedynie podoba mi się 9-ramienna 16-tka, ale znowu na baleronie będzie 205/55/16. Wybór felg ograniczony jest rostawem 4x100, większośc fajnych felg ma rostaw 5x..., a na dodatek mam dziwny kolor Meganki i nie każda felga pasuje. Felgi w chromie albo czarne odrazu odpadają. Szukałem, szukałem i wkońcu znalałem felge która mi sie podoba i nawet wydaje mi sie, że będzie pasowała do linii Megane. Jest to felga 17x7,5 cala od Audi A3. Kolor auta to niedojrzała cytrynka. Fotka przykładowa z netu. Proszę o wyrażenie swojej opinii. Co sądzicie o tej feldze :D Czy moge prosić o zrobienie VT dla mnie. Nie zabardzo potrafie, ani nie mam takich programów. Bardzo wielkie please. Wrazie gdyby ktoś chciał mi pomóc i szkał felgi pod różnym kątek to podaje link do przykładowej aukcji AUKCJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Jak wroce do domu to chetnie sie pobawie, czyli za jakies 2h :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 felga od audi jest na 5 śrub, a megi jest na 4. Fizycznie tego nie zamontujesz, bo nie będziesz miał jak przykręcić kół do auta :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Są na to sposoby :D Dystanse smieniajace rozstaw/ilosc srub, albo przerobki felg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Ale jak chcesz przykręcić felgę z 5-cioma śrubami do piasty na 4 śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Zamówię dystans który się przykręca do piasty 4 śrubami, a felgę do dystansu 5 śrubami. Felga od Audi ma otwór centujący 57, a Megane 60,1mm. W tym wypadku dam felgę do przetoczenia na 60,1mm lub dystans zrobię od razu na mniejszy otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 taka rzezba bedzie bezpieczna? jak juz zrobisz taki mix z checia obadam organoleptycznie jak to sie prezentuje (galeria, m1, manufaktura, czy gdzie kolwiek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Osobiście bałbym się przekroczyć na takim patencie 100 km/h. Ale wybór Twój i prawdopodobnie na drodze się nie spotkamy. Dystanse zapewne będą wystawać ok 3 cm. Nie wiem czy to dobry pomysł... ale... w razie czego będziesz pionierem w tej sztuce. A felgi są faktycznie ładne i na 5 śrub lepiej wyglądają. Osobiście podobały mi się kiedyś OZ racing z nakładką w kształcie śruby od F1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Mam tylko cichą nadzieję że śruby się miną. Wiem że przy zmianie rozstawu z 4x100 na 5x100 jedna śruba się pokrywa. Audi ma na szczęście 5x112. Taki dystans musi mieć minimum 22mm grugości. Dlatego szukałem felg z bardzo dużym ET żeby mieć z czego zejść. Felga od Audi ma ET 56, co przy zastosowaniu dystansu da nam ET=34. Myslę że felga szeroka na 7,5 cala przy ET 34 i oponach 225/45/17 wejdzie do Megane bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Takie dystanse sa bezpiecznie i nie ma sie o co martwic, znam kupe ludzi (nawet sam zakladalem takie jak kiedys w wakacje sobie dorabialem w warsztacie oponiarskim), którzy na tym jezdza i nic sie nie dzieje :D Powodzenia, jak wroce do domu to Ci zrobie VT :D EDIT: A gdyby sruby sie nie chcialy minac, to zamow dystans ze szpilkami zamiast otworow i przykrecisz na nakretki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Kurcze. Zanim się czegoś podejmę najpierw długo, długo rozmyślam wszystkie za i przeciw. Wydaje mi się, że zastosowanie takiego dystansu nie ma jakiegoś wpływu na bezpieczeństwo jeśli będzie wykonany z dobrego materiału i dobrym zakładzie. Bicie koła nie powinno wystepować ponieważ piasta jest elementem powierzchni nieresorowanej (chyba). Proszę o opinie. Czy według Was pasuje to koło do Megane w tym kolorze. Kurde a obiecałem żonie, że nastepne auto będzie w pełni seryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi