Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

OBRĘCZE KÓŁ Z LEKKICH STOPÓW (ALUFELGI)

Mistic

Rekomendowane odpowiedzi

piasta jest elementem powierzchni nieresorowanej

i chodzi o to aby masa nie resorowana była jak najmniejsza. Kiedyś taki był sens kupowania alusów - lżejsze od stalówek.

z tymi dystansami nie ma ŻADNEGO problemu
- nie tak do końca. Powodują, że łożyska szybciej się zużywają. Inaczej przenoszone są obciążenia na piasty. ;-) Ale to chyba pryszcz? ;) Ważny jest szpan.

z tymi dystansami nie ma ŻADNEGO problemu
- nie tak do końca. Powodują, że łożyska szybciej się zużywają. Inaczej przenoszone są obciążenia na piasty. ;-) Ale to chyba pryszcz? ;) Ważny jest szpan.

O ile spowodują szybsze zużycie? O 5.000km? O 10.000km? Co to jest nawet 10.000km na łożysko które wytrzymuje zazwyczaj 120-150.000km. I tak wymienię je tylko raz, bo tak długo aut nie trzymam albo wcale.

Teraz druga sprawa. Jeden użytkownik jeździ na szerokiej 17-tce na niskim profilu. Omija wszystkie dziury, dba o wyważenie itp. Drugi natomiast jeździ na baleronie 195/65/15 zalicza każdą dziurę, a ostatni raz wyważał koła podczas zakupu. Który z nich szybciej rozwali łożyska? Który z nich pierwszy wymieni amory itp? Proszę o odpowiedź.

A z tym szpanem to żeś dowalił jak łysy grzywą o kant kuli.

pracowalem 2 lata temu w zakladzie wulkanizacyjnym i tam dorabiali tego dos sporo, nikt nie wracal z reklamacja.

A jak miał się pojawić? W trumnie?

Mam dziś dobry humor więc Easy, się nie "nerwuj".

Dla mnie te adaptery nie mają sensu przy klasie Megane. Jest duży wybór pasujących.

CHOINA - jest Excite do meganki, bo takie kiedyś nawet przymierzałem, a w Elblagu 'fruwa' laguna na takich . Trzeba po prostu popytać w różnych źródłach. Proponuję przegladnąć OZ-y - jak ta Canova ( niestety - około 1000zł)

oz_canova.jpg

zdrówko

Choina: "A z tym szpanem to żeś dowalił jak łysy grzywą o kant kuli" - nie obrażaj Pan robotnika, nie obrażaj.

"Który z nich szybciej rozwali łożyska? Który z nich pierwszy wymieni amory itp? Proszę o odpowiedź".

Na pewno nie ten, który jeździ na baleronie 195/65/15 i dba o wyważenie.

A z resztą: De gustibus non est disputandum. Życzę omijania wszystkich dziur (szczególnie w nocy). W końcu : wolność Tomku w swoim domku, nawet w wannie sadzić bez, nie obchodzi to znajomków bo to domek Tomka jest". Twoje koła, Twój samochód. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie, z którym nie musisz się zgadzać.

A wiec tak. W dystanse z 4x100 na 5x... bawić się nie będę. bardzo dużo firm nie chce dorabiać czegoś takiego. Z tego co sie zorientowałem to ludzie przykrecają felgi 5-cio śrubowe tylko na 4 śruby, bo jedna śruba się nachodzi. Profanacja. Jedynie rozstaw 5x130 mija się z rozstawem 4x100, czyli rozstaw Porsche.

Zacząłem szukać na niemieckim ebayu i znalazłem 2 takie felgi. Co sądzicie o nich.

36_2.jpg

33_1.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!