urug Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Hej, Nie wiem jak, nie wiem kiedy - ale pojawiła się dość głęboka rysa na tylnych drzwiach mojej meganki. Nie zaburza mi to poczucia estetyki, ale boję się że coś się tam zacznie dziać. Rysa nie jest długa, 4-5 cm i odchodzące od niej pomniejsze. Różny poziom głębokości, w niektórych miejscach już chyba na tyle głęboko że kolor lakieru się zagubił (nie ma go). Pytanie, czy cokolwiek z tym robić? Z tego co wyczytałem na tym forum, to jakakolwiek zabawa w kredki itp. mija się z celem. Ale tak jak piszę, nie zależy mi na poprawieniu tego pod względem estetycznym - wystarczyło by mi tylko zabezpieczenie. Proszę o poleceni jakiś środków, bądź sposobów na zrobienie tego. Zaznaczę że jestem zupełnym laikiem w sprawach motoryzacyjno-kosmetyczno-budowlanych - więc proszę o prosty język ;) Fotencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dobierz 100g bazowego lakieru i wpuść wykalaczką w te przetarcie do blachy , a resztę zaciągnij woskiem koloryzującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urug Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dziękuję za cenną radę. Niebawem się za to zabiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi