angielski12 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam, nigdzie nie mogę znaleźć uszczelki takiej jak w opisie, przymierzam się do czyszczenia przepustnicy z powodu lekko falujących obrotów i zastanawiam się czy na sam silikon zwykły lub wysokotemperaturowy też by dało radę. Co o tym myślicie? Na allegro znalazłem tylko gumowy oring też tam gdzies takowy idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jedź do najbliższego ASO Renault i zamów tą uszczelkę kosztuje w granicach 10 - 14zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 80km do najbliższego ASO mam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) ja dałem zwykły czerwony silikon ,z relacji nowego właściciela wiem, że auto do tej pory niema problemów Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 dokładnie o to chodzi nr 6 :) tylko w aso takie rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) w ASo kosztuje grosze,jak pisałem możesz dać silikon,albo samemu wyciąć uszczelkę ,kiedyś się takie robiło biorąc kartkę ze starych albumów do zdjęć .Numer uszczelki masz na foto . Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 mam już tą uszczelkę, kosztowała 13zł w ASO, teraz pytanie moje czy trzeba robić regulację gazu 2 generacji po zabiegu wymiany uszczelki i czyszczeniu przepustnicy? Wymienie chyba jeszcze silniczek krokowy bo zamówiłem w razie gdyby czyszczenie nie pomogło, ale czy zmienią się parametry gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Nie powinno się nic zmienić tylko nie ruszaj potencjometru. I dokładnie wyczyść otwór gdzie wchodzi silnik krokowy i kanały przyległe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi