kramer22 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam! od jakiegoś czasu słyszę dziwny dźwięk niby szumy z przodu z okolic lewego koła! Na początku myślałem że łożysko jest do wymiany ale zauważyłem coś jeszcze! podczas jazdy kiedy delikatnie skręcę kierownica ( zwykłe pokonywanie łuków) odczuwam na kierownicy jakby coś tarło gdzieś tam w kole! jest to jak skręcę delikatnie w prawo jak i w lewo! czy to są łożyska? czy może coś z hamulcami!? hamulce działają normalnie nic niepokojącego w ich działaniu nie zauważyłem! może to tarcze ? proszę o porady bo zarówno szum jak i to tarcie jest uprzykrzające jazdę samochodem! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Łożysko amortyzatora sprawdź bo pewnie jego już niema ,po prostu się rozsypało . Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jakbyś poczytał o łożyskach w mcphersonie to było wałkowanie multum razy. A szukajka działa doskonale :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kramer22 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 a czy łożysko amortyzatora by szumiało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 jeśli na postoju kręcąc kierownicą też słyszysz to tarcie to łożysko amortyzatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kramer22 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 no problem w tym że na postoju jak kręce kierownicą to nic nie trzaska i nie stuka! tylko podczas jazdy słychać szum tak jak wcześniej pisałem noi te wyczuwalne powiedzmy drgania jak delikatnie skręce kierownicą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi