wojtuch Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) witam mam kilka problemow i nie chciałem je rozbijać na poszczególne watki i zadam je tu :unsure: jeżeli złe forum proszę o przeniesienie:) szukałem odpowiedzi ale nie znalazłem jej. Facet w sklepie powiedział mi ze możliwe ze w moim scenicu 1997 2.0 bez 8v przeguby są nie wymienialne tylko cale pól osie. czy możne ktoś mi to zweryfikować. Jest jakaś metoda rozpoznania która strzela? Drugi moj problem to rozrusznik szukam patentu żeby się do niego dostać. Poproszę o rady..:unsure: Jeszcze muszę wymienić chuczace łożyska tylne (bebny z abs) czy to są cale zestawy piasty i łożysko czy samo łożysko da się ? Edytowane 7 Maja 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 czy to są cale zestawy piasty i łożysko czy samo łożysko da się Wystarczy zdjąć koło, jak są śrubki na bębnach to bębny nie są zintegrowane z piastą, łożyskiem.W obu przypadkach można wycisnąć stare łożysko i wcisnąć nowe. Drugi moj problem to rozrusznik szukam patentu żeby się do niego dostać Nie bardzo rozumiem, odkręcasz od góry, wyjmujesz od dołu, chyba nic go tam nie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 chodzi mi o piastę z łożyskiem, to ze bębny są zdejmowane to wiem. doszukałem się w książce sam naprawiam ze jednak to jest zestaw tak jak mówił mi pan w sklepie. zestaw czyli piasta z łożyskiem. i powiedział ze nie dostępne są same łożyska. co do rozrusznika to nie wiem jak mógłbym go odkręcić od góry.... kolektor dolotowy i reszta w tym przeszkadza. a demontaż polowy silnika mi się nie uśmiecha. pozostaje od dołu. wyjmował ktoś rozrusznik ? proszę rozwiać moje wątpliwości co do półosi i przegubów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 powiedział ze nie dostępne są same łożyska. Bzdury opowiada. Wiadomo lepiej sprzedać kompletną piastę za parę stówek niż łożysko za kilkadziesiąt złotych.Poszukaj na forum, na pewno znajdziesz. rozrusznik.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 z rozrusznikiem już się uporałem. po zdjęciu kilku przewodów ukazały się śruby mocujące. co do łożysk to zaproponował mi z piastami za 130 zl sztuka. niby w książce od renault piszą ze to wymienia się razem bo jest komplet. a czy przeguby są wymienialne czy całe półosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarq Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Przeguby są wymienialne ale moim zdaniem się to nie opłaca. U siebie wymieniłem całe półosie ponieważ koszt całej półośki był nieznacznie droższy od samych przegubów. Na allegro sobie ceny porównaj będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Ten watek już dawno nie aktualny. Kupiłem jeden przegub założyłem i jest wszytko dobrze. Przegub kosztował 110 zł aby przebiłem pierścień abs, za cała półoś powiedzieli mi 250 najtańsza(półoś dłuższa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi