Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

pytanie o przeguby i rozrusznik

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam kilka problemow i nie chciałem je rozbijać na poszczególne watki i zadam je tu :unsure: jeżeli złe forum proszę o przeniesienie:) szukałem odpowiedzi ale nie znalazłem jej.

Facet w sklepie powiedział mi ze możliwe ze w moim scenicu 1997 2.0 bez 8v przeguby są nie wymienialne tylko cale pól osie. czy możne ktoś mi to zweryfikować. Jest jakaś metoda rozpoznania która strzela?

Drugi moj problem to rozrusznik szukam patentu żeby się do niego dostać. Poproszę o rady..:unsure:

Jeszcze muszę wymienić chuczace łożyska tylne (bebny z abs) czy to są cale zestawy piasty i łożysko czy samo łożysko da się ?

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

czy to są cale zestawy piasty i łożysko czy samo łożysko da się

Wystarczy zdjąć koło, jak są śrubki na bębnach to bębny nie są zintegrowane z piastą, łożyskiem.

W obu przypadkach można wycisnąć stare łożysko i wcisnąć nowe.

Drugi moj problem to rozrusznik szukam patentu żeby się do niego dostać

Nie bardzo rozumiem, odkręcasz od góry, wyjmujesz od dołu, chyba nic go tam nie trzyma.

chodzi mi o piastę z łożyskiem, to ze bębny są zdejmowane to wiem. doszukałem się w książce sam naprawiam ze jednak to jest zestaw tak jak mówił mi pan w sklepie. zestaw czyli piasta z łożyskiem. i powiedział ze nie dostępne są same łożyska.

co do rozrusznika to nie wiem jak mógłbym go odkręcić od góry.... kolektor dolotowy i reszta w tym przeszkadza. a demontaż polowy silnika mi się nie uśmiecha. pozostaje od dołu. wyjmował ktoś rozrusznik ?

proszę rozwiać moje wątpliwości co do półosi i przegubów:)

powiedział ze nie dostępne są same łożyska.

Bzdury opowiada. Wiadomo lepiej sprzedać kompletną piastę za parę stówek niż łożysko za kilkadziesiąt złotych.

Poszukaj na forum, na pewno znajdziesz.

rozrusznik.pdf

z rozrusznikiem już się uporałem. po zdjęciu kilku przewodów ukazały się śruby mocujące. co do łożysk to zaproponował mi z piastami za 130 zl sztuka. niby w książce od renault piszą ze to wymienia się razem bo jest komplet. a czy przeguby są wymienialne czy całe półosie?

• 5 tygodni później...

Przeguby są wymienialne ale moim zdaniem się to nie opłaca. U siebie wymieniłem całe półosie ponieważ koszt całej półośki był nieznacznie droższy od samych przegubów. Na allegro sobie ceny porównaj będziesz wiedział.