grissley Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Dla chętnych z zacięciem do majsterkowania. Najpierw wersja HARD, czyli podwyższamy podłogę. Podłoga dolna to u mnie mdf 10mm, wysokość podpór to 8cm: Obijamy czarnym materiałem, przykręcamy rozdzielacze zasilania i wzmacniacze, przecięgamy kable przez przygotowane uprzednio otwory: żeby było elegancko, należałoby jeszcze wywiercić dziury i puścić kable pod podłogą, aby nie plątały się na wierzchu. Przydałaby się też jakaś katoda świecąca dla bajeru. Mnie ten etap pracy dopiero czeka :) Podłoga górna to z kolei sklejka 8mm. Można zrobić ze sklejki lub mdf, przy czym lepiej jest dać materiał o grubości 10mm, a nie tylko 8. Zawiasy są wpuszczone w sklejkę (nie wystają), otwory są dla suba, którego jeszcze nie obfotografowałem (siedzi w tym miejscu, gdzie na fotkach jest zaślepka z czystego mdf) Wersja LIGHT [ Dodano: 2007-12-04, 18:45 ] Jeżeli mamy tylko jeden wzmacniacz, możemy pójść na łatwiznę i zamiast podwyższania podłogi zabudować jedynie boczek (w sumie można też zgłosić się do mnie, boczek z fotografii czeka na chętnego u mnie w szafie :) ) Najpierw model ze styropianu: Potem zabawa z mdf (sama stolarka, żadnych żywic ani szpachel): Tutaj patent na mocowanie boczka i podpięcie masy bez wiercenia w blasze: (całość trzyma się na tej jednej śrubie!) Efekt końcowy etapu pierwszego: Dalej, ścianka zaimpregnowana pokostem: Obijanie materialem (to białe "coś" to gąblka panelowa. Nalożyłem ją pod materiał, żeby zabudowa była milsza w dotyku): ścianka już obita: I efekt końcowy: [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prmax Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Świetna robota :) Gratuluję umiejętności stolarskich jak i tapicerskich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi00 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 grissley, grissley, Siemka mnie interesuje tali light boczek ale na prawa strone,! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 co to za szary materiał?? I jak mierzyłeś podłogę?? Też robiłeś model ze styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Podłoge mierzyłem taśmą mierniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Pytałem jeszcze o materiał Aha i jak rozwiązałeś sprawę wentylacji,bo widzę wiatraczki,ale czy spełniają swoją funkcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 co to za szary materiał??Materiał do obijania skrzyń basowych itp. Pełno tego na Allegro. W różnych odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Materiał - tak, jak pisze Lewy. Wiatraczki - sprzedałem auto, zanim je podłączyłem Miała iść jedna żyła zasilania do przekaźnika, sygnał remote z radia wypuszczony do włącznika, a stamtąd jako sterowanie na przekaźnik. No i potem z przekaźnika do wiatraczków A konkretniej, każdy wiatraczek miał oddzielny włącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Wkrótce będę robił takie coś w M1 ph2. 2 wzmacniacze + kondensator + 2 neony. Remote na przekaźniku, będzie załączać wzmacniacze i neony po włączeniu radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatMan Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 A nie lepiej neony pod czujnik od klapy? Włączą się wtedy jak otworzysz bagażnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jak komuś chce się bawić z kabelkami, to można zrobić cały panel sterujący z podświetlanymi na żądany kolor guzikami. 1 dawałby napięcie na całość, kolejne włączałyby pojedyńczo lub grupami wiatraczki, neony, diody itp, można by też pewnie zrobić przełączenie na czujnik klapy. Do tego dorzucić jakiś panelik komputerowy z pomiarem temperatury i regulowaną płynnie prędkością wiatraków. Coś właśnie takiego sobie zrobiłem - panel sterujący był już gotowy, no, ale auto się sprzedało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Marcin Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 neony daj pod klape a wiatraki pod remote ale z włącznikiem, bo zależy jaki masz sprzęt, poprzednie wzmaki mi się grzały strasznie, jedynie wiatraki pomagały ale nie wierze że koledze grissley, dls i steg się chociaż raz się wyłączył bez tych wiatraczków dobry sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 No właśnie nie było większego problemu z grzaniem, więc jak już zrobiłem w domu panel, to nie miałem potem większej motywacji żeby ganiać do garażu i go podłączać. Zwłaszcza, że miejsce na panel zajęła mi zwrotka Z tymi neonami to trzeba uważać, żeby wieś tuningu nie zrobić U mnie miało być tylko lekki podświetlenie wzmaków i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Tak w ogóle to co napędzałeś tymi wzmakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Tym boczkiem nadal dysponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi