pucek007 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witam to jest meganka z 1998 roku przod mozna znales sportowe zaiweszenie ale jak zrobic tyl zawieszenie sportowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 z tyłu z tego co wiem to jest mozliwość przestawienia belki tak aby samochód "siedział niżej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek007 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 czyli inaczej nie ma mozliwosci kupic cos sportowego zeby tylko zamienic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 tam nie ma co zamienic:D zawieszenie jest na belce, przestawiasz w niej w zaleznosci o ile chcesz obnizyc taka liczbe zabkow i po sprawie, mozesz jak chcesz kupic belke z juz przestawionymi i sobie wstawic jak na sile chcesz bardzo cos kupic ale to jest totalnie bez sensu:D zapraszam na http://forum.meganecoupe.pl tan wszystko znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 możesz jeszcze twardsze amorki wstawić, albo po obniżeniu na belce krótsze sportowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Na nasze drogi to trzeba uważać z tymi przeróbkami zawieszenia. Potem taki jedzie 25 km/godz bo się boi, że coś pourywa :evil: , że nie wspomnę o jeździe przez progi (śpiących policjantów) :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman87 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 jestem nowym uzytkownikem i moge sie wypoiedziec cos na temat obnizenia Meganki:)) mam Megane Coupe 96r mam ja obnizona o 30mm na belce a na przodzie sportowe sprezyny obnizenie w salonie, zawieszenie na autostradzie jak i na rownych drogach sprawuje sie swietnie, jednak w Polsce ciezko znalezc takie drogi :) dlatego co 3miechy jade na gwarancje z tylnimi drazkami ktora mi uznaja i nie ma klopotu:) jednak na dluzsza mete jest to klopotliwe tym bardziej ze w w bagazniku jest wsadzone jeszcze granie i musi byc z tego powodu dobrze umocowane:) polecam na autostrady nie polecam na Polskie drogi :) w razie pytan GG 9524492 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ja tez mam zamiar obniżyc tyna belke. Podobno nie jest to trudne i mozna to zrobic samemu. Obnize ja tak o 2 zęby im bardziej obnizasz belke tym robi sie ona twardsza. Mam nadzieje ze nie bede tarł tłumikiem po asfalcie :) słyszalem ze gdzies utwardzaja te belkii profesionalnie i robia ją twarda na kamien ale nie wiem ile to kosztuje i gdzie to sie robi dokladnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman87 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 nio nie wiem czy sam sobie obnizysz belke:) bo z tego co ja wiem to Renault ma do tego specjane klucze ktore nie sa zbyt tanie i ciezko je dostac. Np w okolicy jeleniej gory robi to tylko RENAULT i jeden jakis inny zaklad:)) jzeli uda ci sie obnizyc samemu to RISPEKT!! jezdze na takim zawieszeniu juz 1,5 roku i poweim ci ZASTANOW SIE CZY TEGO CHCESZ:)) to nie jest zawias na Polskie drogi!! ALE za to fajnie wyglada:) 145 km/h wchodzilem w zakret i przyspieszalem;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Wiem własnie ze na nasze drogi moze byc to uciażliwe. Ale wyglad jest fajny i lepiej sie trzyma drogi bo jak jade z wieksza prędkoscia na standardowo podniesionej belce to pływa jak statek na morzu. Rozmawiałem z paroma ludzmi mowili ze jest to mozliwe a klucze jest łatwo dorobic. Nie wiem nie jestem pewny czy mi sie uda. Ale jak dam rade to napisze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 ade z wieksza prędkoscia na standardowo podniesionej belce to pływa jak statek na morzu jak Ci pływa po drodze to amorki zmień... bo masz już zużyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman87 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 bronius ma racje:) najlepiej sprawdzic na shok tescie:) w osrodku badan technicznych:) bo napewno masz juz wybite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No mysle ze pewnie macie racje panowie:-) ale beleczke i tak bym utwardził i obnizyl bedzie fajniej wygladal ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 jak chcesz to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 nie wiem wlasnie musze nad tym pomyslec. Mowił mi znajom ze raz tak utwardzili clio to jak weszło 4 osoby z tyłu auto prawie w ogole nie siadło moze są jakies sportowe belki . A byłem dzisiaj na przegladzie i amorki mi trzyamają po 80% wiec jest dobrze. wkurza mnie to ze jak siądzie mi do tyłu 2 osoby to strasznie mi dupa siada. denerwuje mnie ta belka wolałbym sprężyny nie było by wtedy z utwardzeniem problemu. Jakos nie pewnie sie czuje jak wchodze w zakret z wieksza predkoscią dupa mi alta jak podymana :evil: musze poszukac jakiegos sposobu zeby pokombiowac cos z tym zawieszeniem :D ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi