kipi Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Witam! Pomału (tak za rok) przymierzam się do zamiany samochodu i usiłuję rozeznać temat nowszych modeli aut, wad, zalet. Mam mętlik w głowie bo w zasadzie to nie ma firmy, która by czegoś nie zepsuła w samochodach (czy to silnik, czy osprzęt albo wyjątkowa awaryjność). Aktualnie posiadam od 4 lat Scenic II 1.9DCi i jestem bardzo zadowolony jego funkcjonalnością. Poza eksploatacyjnymi rzeczami nigdy (przepraszam 1 raz z powodu padu akumulatora) mnie nie zawiódł. Dużą część rzeczy sam w nim naprawiałem i czuję się pewnie, resztą mechanik się zajmuje na bieżąco i jak na razie koszty mnie nie przerażają ważne by nie przekładać ich na potem. Poszukiwałbym autka w tych kierunkach: - van, np. C3 Picasso (fajny zgrabny, tylko czy nie za mały), Scenic II PhII (bo znam go), C4 Picasso (ponoć awaryjne), Touran - "terenówka": Ford Escape (Maverick II, Mazda Tribute), Dacia Duster - kombi: A4 1.8 Myślę, żeby następca miał silnik benzynowy (boję się trochę FAPa), pojemność wnętrza rzędu Scenic II ew. dopuszczam ciut mniejsze. Chciałbym mieć napęd na 4 kółka ale nie jest to najwazniejsze. Czy ktoś kto zna te autka, albo inne, niewymienione na które warto zwrócić uwagę może się wypowiedzieć i pomóc mi w wyborze ? Dziękuję i pozdrawiam szanowne grono forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Dacia Duster benzyna, lub z LPG. Fajne autko, w środku trochę skąpe, ale moim zdaniem jest ok. Scenic III benzyna, lub benzyna z turbo, do wyboru masz parę fajnych autek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi