Damian94 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Hej :) Chciał bym wymienić cały płyn w układzie hamulcowym. Nie znam się za bardzo na tym i potrzebuje instrukcji jak to najlepiej zrobić :) Jaki płyn najlepiej kupić i ile go bedzie potrzebne :) Prosze o jakieś szczegółowe informacje co i jak :) Z góry wielkie dzieki :) Lubie majsterkować i chciał bym to sam wykonać a nie jechać do warsztatu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Wysysasz całkowicie ze zbiorniczka płyn wlewasz nowy i po kolei z każdego koła spuszczasz trochę (wiadomo im dalej tym więcej) Jeśli masz dużo czasu to przed wyssaniem możesz jeszcze zdjąć koła z przodu i cofnąć tłoczki płaskim śrubokrętem chyba że masz jeszcze"grube" klocki to nie potrzeba płynu powinno wystarczyć 0.5l ale wiadomo więcej = lepsza wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ja za każdym razem jak wymieniam klocki hamulcowe czy szczęki, wysysam płyn hamulcowy i dolewam świeży, i tak praktyczne zawsze w układzie jest świeży płyn. A sama wymiana nie jest trudna tylko czasochłonna i potrzeba 2 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Nie zgodzę się myślę że w godzinę to spokojnie można to zrobić a i 2 osób nie potrzeba bo to nie odpowietrzanie tylko wymiana :) a u siebie nawet bez podnośnika anie kanału dałem radę z tyłu się wczołga a z przodu to kierownica raz w jedną raz w drugą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi