waldus1961 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Od kilku dni mój samochód nie chce jechać. Zapala elegancko ,na wolnych obrotach chodzi dobrze natomiast gdy jadę to kompletnie nie ma mocy. Ponadto gdy gwałtownie wcisnę gaz to się dławi i nie chce wejść na obroty. Stało sie to po tankowaniu paliwa ale na Orlenie więc nie chce mi sie wierzyć że mieli tak kiepskie paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noab Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Też tak miałem, zmieniłem dostawce paliwa i wszystko jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Orlen to tylko logo, podpisujesz umowe z nimi w ktorej masz okreslony % dostaw paliwa ktory musisz od nich kupowac i juz jestes stacja w ich sieci choc trudno uwierzyc zeby wcisneli Ci az taki syf. Kiedy ostatnio wymieniales filtry, swiece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus1961 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam ponownie. Mój problem się rozwiązał sam (jak na razie). Przyczyną był zatkany układ wydechowy. Dokładnie nie określę co było zatkane katalizator czy któryś tłumik jednak podczas jazdy (z zadyszką silnika) coś lekko stuknęło w wydechu i samochód dostał powtórnie kopa. Jednak to nie wina paliwa. Zresztą przed tym samonaprawieniem mogłem spokojnie zatrzymać wylot spalin z wydechu a teraz ciężko to zrobć tak mocno dmucha. Dziękuję za sugestie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Mam Orlen akurat koło mojej pracy. Przeważnie tam tankuję i jakoś nie mam problemów. Dodam tylko że zawsze leję 98 oktan :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi