moturynka Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam. Czy ktoś wie dlaczego żaden podłączonych testerów diagnostycznych może mi się nie łączyć z komputerem automatycznej skrzyni biegów? Kilku fachowców podpinało swoje sprzęty, obsługa diagnostyki silnika zawsze działa i wszystko jest ok, natomiast funkcja AUTOMATIC GEARBOX łaczy się długo i za każdym razem jest przerywana. Mechanicy twierdzą że mam popsuty komputer skrzyni, inni że mam jakieś niełączności na stykach konektorów przewodów wchodzących w komputer skrzyni....... ale tak naprawdę nikt nie chce się wziąć za naprawę i znalezienie przyczyny. A może potrzebny jest do tego jakiś specjalny tester, na który dotąd nie trafiłem? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Czy próbowałes podłączyć auto pod clipa? Ma on funkcję diagnozowania automatycznej skrzyni biegów. W innym temacie pisałeś, że auto kupiłes od handalarza, który coś tam w skrzyni kombinował. Skąd teraz możemy mieć pewność, że w instalacji nie namieszał, żeby przy próbie diagnostyki był problem? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to dorwać schematy elektryczne i "przetrzepać" wiązki w aucie, może coś jest odłączone, albo zaśniedziałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi