piter74 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam, Chciałbym wyjąć z filtra paliwa i z pompy wtryskowej te plastikowe króćce od przewodów paliwowych, aby wymienić uszczelki (o-ringi), ale nie wiem jak to zrobić. Wokół króćca jest taka niby opaska plastikowa, ściskam ją i nic. Nie mogę wyciągnąć tego króćca. Chyba, że za delikatnie to robię i trzeba z całej siły ciągnąć za ten króciec. Mój samochód to Scenic 1 ph 1, a silnik to diesel dTi F9Q 734. Napiszcie proszę (łopatologicznie, tak dla mniej uzdolnionych ), jak się te króćce demontuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 piter74, tak jak piszesz, ścisnąć i pociągnąć. Później na zapalonym silniku, od razu pompuj paliwo gruszką, by powietrze z filtra przeszło przez pompę i zostało wciśniete w cylindry a tym samym układ paliwowy został odpowietrzony. Silnik w tym czasie może kilka razy szarpnąć, to objaw wydostania się powietrza zamiast paliwa z wtrysku. pompowac około 1 minuty. nadmiar i tak wróci do baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter74 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi