zksRamzes Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam posiadam Meganke Coupe 98r,silnik 1.6e z gazem.Mój problem polega na tym że gdy samochód się nagrzeje czyli osiągnie temperaturę roboczą obroty na biegu jałowym zaczynają falować i spadają do zera po czym silnik gaśnie,gdy przełącze na benzyne wszystko jest ok silnik ładnie trzyma obroty,problem ten również nasila się gdy włączy się wentylator,czuć tak jakby silnik wtedy zalewało na gazie bo czuć gaz w środku samochodu.Wymieniłem filterki od gazu filtr powietrza przewody WN świece silniczek krokowy,na komputerze nie pokazało żadnych błędów silnik na benzynie pracuje idealnie.Instalacja gazowa nie sekwencja normalna instalacja II generacji wiem tylko że reduktor tomasseto a i byłem na regulacji u gazownika ale nic nie pomogło,pytałem się co to może być ale odrazu chcieli wsadzić nowy reduktor za 250zł nawet nie popatrzyli dobrze.Proszę o jakąś pomoc .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoren Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Umnie wygląda sprawa trochę podobnie. Gaz to sekwencja. W momencie gdy auto "jest na gazie" włączam klime i przy wciśnięciu pedał sprzęgła auto gaśnie.Nie dzieje się tak gdy klima jest wyłączona. W czym jest problem? Na kompie nic nie pokazuje, filtry wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zksRamzes Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Pomoże ktoś?Wydaje mi się że wina może leżeć po stronie reduktora,zregeneruje go i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi