damiar Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 W takim razie opis pinów jak na fotce nr 2 kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir-4x Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A co oznaczają na tym schemacie te "X"? "NO" to czarny, a "BE" niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) "X" oznacza, że do danego gniazda podłączony jest przewód, ale jego kolor nie należy do podstawowych. Na fotkach schemat instalacji sterowania szybami przednimi i oznaczenia kolorów. Trochę słabo widać, ale myślę, że da się odczytać. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez damiar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir-4x Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Już prawie to rozszyfrowałem :; Skoro masa jest na poz.A2 to do podnoszenie trzeba A3+A2, a odwrotnie B1+A2 Tylko zastanawia mnie czy jeszcze któryś nie trzeba zewrzeć np: A1 lub B2 z tymi dwoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja to tak widzę: gdy na A3 jest +, to B1 łączy się z masą i odwrotnie Gdy B1 jest +, to A3 łączy się z masą. A plus po zapłonie jest doprowadzany przez przycisk kierowcy (ten żółty przewód) do pinów A1, B1 w przycisku pasażera. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon1984 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Musze odkopać temat ponieważ zanim cokolwiek zamówię to chciałbym się upewnić, czy mam rację. W mojej Megance z 2004 z impulsowym opuszczaniem / podnoszeniem szyb od pewnego czasu słyszę "tykanie" szyby od strony kierowcy. Szyba po otwarciu potrafi od czasu do czasu sama się podnieść lub próbować podnieść nawet jak jest zamknięta. Pytanie czy na 100% to wina przełącznika i czy przełącznik z aukcji: link allegro będzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Według mnie pada sterownik szyby przez wilgoć w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi