Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane 1.4 16V 2006

kaag

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie prośba o fachowy "rzut okiem".

Żona twierdzi że przewrażliwiony jestem i nigdy auta nie kupimy : )

http://otomoto.pl/C29458844.html?output=web

http://otomoto.pl/C29743370.html?output=web

To drugie z uszkodzoną klimą, warto się interesować czy naprawa może być zbyt kosztowna? Pytam bo klimy nigdy nie miałem.

Edytowane przez kaag

1.przód robiony dwa razy do tego tylny zderzak.Drzwi z lewj mają różne odcienie.Lewa naklejka przy nadkolu wygląda mi na nieorginalną

2.Bardzo uboga wersja.

3Ten komis ma bardzo złe opinie -tyle Radom

Sedan-może nie będę się rozpisywał ale odpuść sobie,bo opis chyba nie od tego auta.

• 3 tygodnie później...

extreme666 dzieki za ocenę.

Faktycznie tylna klapa odstaje (ale chyba każdy tak ma) i przedni zderzak nie spasowany dobrze ale że dwa razy coś było ??. Na drzwiach nic nie widzę, czyżby to ciemniejsze miejsce pod klamką?

Panowie co myślicie o takiej megance

http://otomoto.pl/C29487289.html?output=web

absurdalnie niski przebieg

Dodano: 22 lip 2013 - 20:04

Moze ten wart uwagi?

http://allegro.pl/1-6-16v-lpg-climatr-alu-16-navi-1wl-bezwyp-piekna-i3394029161.html

albo ten choć lekko ponad budżet

http://otomoto.pl/re...-C29913642.html

Czy mozliwe jest że wersje benzynowe nie miały podbitki pod maską bo na żadnym ogłoszeniu nie widziałem.

U kolegi jest ale on ma 1.5dci

Edytowane przez kaag

Przy silniku benzynowym to wygłuszenie pod maską po prostu nic nie daje - może w znikomy sposób tłumi hałas, ale tylko dla osób na zewnątrz, a przed niskimi temperaturami też nie ma potrzeby chronić, bo zarówno 1.4, jak i 1.6 bardzo szybko uzyskują temperaturę pracy nawet w zimie, a diesle są niedogrzane. Zresztą żadnym problemem nie jest dokupienie tego wygłuszenia, jeśli się jednak uprzesz.

http://otomoto.pl/renault-megane-C29982247.html to jest mój samochód, 100% pewny i bezwypadkowy. Nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Wiem, że cena może trochę wysoka, do niewielkiej negocjacji, ale dostajesz pewne i sprawne auto. Silnik igła, nawet najmniejszego wycieku nie ma, rozrząd i KZFR wymienione. Nowiutkie sprzęgło, świece i cewki. Wymienione przeguby zewnetrzne, łożyska kół. Wszyskie tuleje w zawieszeniu, sworznie, łączniki. Nowiutki układ kierowniczy tzn. nowe końcówki i drazki plus przekadnia po regeneracji. Olej zmieniany co 10tys. Nowe tarcze i klocki hamulcowe i nowiutki komlpet opon Nokian Line (z lipca 2013) Uklad klimatyzacji 100% sprawny i szczelny. Na wiosne była zmieniana sprzężarka, osuszacz plus klomplet oringów. Możesz te auto zabrać do dowolnego mechanika jak i ASO. Aha autko tak jak w ogłoszeniu ma Webasto, które też jest 100% sprawne i baaardzo ułatwia zycie zimą.

Szukam "zelazka" ale jak dla mnie kombiak też moglby byc, tylko zona świeży kierowca i boi się dużych aut. Wrócę z pracy to porozmawiamy.

Daleko mam do Ciebie.

Dlaczego sprzedajesz taką igiełke ? :-D

Edytowane przez kaag

Chwilowo napaliłem się strasznie na Volvo v50 i musze je mieć. Zresztą ten mam już 1,5 roku a jak dla mnie to za długo. Aha nie sprzedaje dlatego, że z autem jest coś nie tak. Jedyna niesprawna rzecz w aucie to niedziałajaca szyba kierowcy. Padł moduł przy silniczku, ale jak byś był zainteresowany autem to naprawie to.

Właśnie sprawdziłem odległość ~380km :-D co "lekko" komplikuje sprawe.

Dodano: 24 lip 2013 - 18:25

Jaki jest powód ukrywania że auto pochodzi z Danii?? Bo wpisałeś w ogłoszeniu że z Niemiec.

Auto bylo zarejestrowane w Danii a jezdzilo w Niemczech. Nie wiem czy akurat kraj pochodzenia cokolwiek tutaj zmienia. Czy ja gdzies na forum pisalem cos o pochodzeniu tego auta?

Tak pisałeś że z Danii, dlatego zaciekawiła mnie ta rozbieżność.

Jednak ta odległość mnie zniechęca. Jeśli przypadkiem wybierasz się do/w okolice Warszawy to ewentualnie moglibyśmy się zgrać tam spotkać : )

Na razie się nie wybieram do Warszawy a po za tym na razie mnie nie ciśnie ze sprzedażą a im dłużej szukam następcy tym bardziej się zastanawiam czy ją w ogóle sprzedam. Narazie niech sobie wisi w ogłoszeniach, może się ktoś zainteresuje a jak nie to też sie nic nie stanie. Dzwonił do mnie jeden i się pytał czy za 13 sprzedam bo on ostatnio podobną w komisie widział właśnie za tą kwotę. Przez tych handlarzy uczciwy człowiek jest na straconej pozycji a ja za bezcen dobrego auta nie oddam.

Brakuje już cierpliwości w poszukiwaniach "blisko domu" i zamierzam podjechać te prawie 200km co myślicie o tych autach:

http://otomoto.pl/C29985460.html?output=web

http://tablica.pl/oferta/megane-ii-1-4-16v-prywatnie-bezwypadkowa-bedzin-CID5-ID3jVL9.html

Dodano: 29 lip 2013 - 14:06

Ten pierwszy od handlarza. Znalazłem co prawda tylko Merca którego puscił za 54000 (dziwne był też na litewskiej stronie z jego numerem tel?) ale podczas rozmowy przez telefon się wydał - nie wiedział o które auto mi chodzi :!:. Najpierw wystawił je za 20900 z opisem że kobieta jeździła. Teraz 19600 bez opisu. Auto ponoć ma od marca, z Holandii, ponoć wszystko na pokładzie sprawne ale jakoś bez przekonania to mówił i na stwierdzenie że tył był malowany, twierdzi że nie, ale ponoć przedni błotnik i zderzak malował i po tym nagle się rozłączył?.

Coś mam wrażenie że chce odwrócić uwagę od tego tyłu. Odpuszczam raczej.

To drugie wygląda OK ale biedna wersja bo polska i klima nie działa a właściciel nie wie czemu. Jeśli bym brał to naprawi ale jeśli klima długo nie uzywana to chyba jej to nie służyło?

Obawiam się że samo nabicie może nie wystarczyć.

Edytowane przez kaag

Od handlarza bym sobie odpuścił.Ta druga-nieźle wygląda.Ma podniszczony brzeg oparcia fotela kierowcy i ew.sprawdź przedni lewy błotnik,gdyż wydaje mi się,że jest wyżej ustawiony niż powinien.Co do naprawy klimatyzacji - zorientuj się na czym polega uszkodzenie,bo jeśli na parę godzin ma być nabita tylko po to by nabywcy humor poprawić...

• 2 tygodnie później...

Oglądałem tą drugą i jest najlepsza z dotychczas oglądanych, tzn mam najmniej zastrzeżeń/watpliwosci.

1. Przebieg 150kkm, kierownica leciutko wytarta, gałka bardziej połowa emblematu z cyframi wytarta tzn. 2,4.

2. Ksiazka jest ale jakby z dopiskami, wypelniona kulfonami czasami - moze przesadzam ale nie przekonuje mnie.

3. Tylni lewy błotnik chyba malowany - znalazlem malutki zaciek (wiszaca kropelke) na samym koncu blotnika w miejscu styku ze zderzakiem.

4. Lampy przednie oryginalne ale jedna lekko ciemniejsza w srodku. Błotniki oryginalne ale śruby którymi są przykręcone przy drzwiach są innego koloru. Srodkowe są czarne a dolne normalne, tak samo jest po obu stronach. U kumpla w dci tak nie było.

5. Klima nie działa co najmniej od roku, włąściciel wie tylko że jest nieszczelna.

6. Kontrolka ABS gasnie równo z poduchami a silnika ostatnia - tez tak macie.

7. Oba ramiona hamulca recznego pokryte rdzą - widac bo nie ma podlokietnika i mozna zajrzec.

8. Przednie prawe nadkole na samym dole za kołem czyli od strony kabiny jest popekane od połowy w strone blotnika, a od połowy w druga strone brakuje sporego kawałka w tym miejscu i widac elementy ramy? ale wygladaja OK.

9. Podczas jazdy czasem sciaga na lewo tzn sam zmienił pas, ale poczas hamowania i przespieszania tego niebyło. Dziwne sprawdzalem kilka razy ale nie zawsze sciągało. Cisnienie w kołach "na oko" jednakowe.

Brzegi fotela kierowcy faktynie podniszczone jakby cieżki kierowca jeździł ale poza tym OK.

Mam ochotę kupić ale "martwią" mnie szczególnie ostatnie punkty.

Bedę wdzięczny za uwagi i przemyślenia :applause:

Dodano: 11 sie 2013 - 15:40

Wyjaśnione wątpliwości porównując z innym autami szczególnie z dci kumpla który jest pierwszym właścicielem. Auto kupione, do zamknięcia.

Edytowane przez kaag

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!