_czarny_ Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Witam Wszystkich serdecznie jestem tutaj nowy stalem sie sczesliwym posiadaczem Reni Meganki 99r 1.4 16v. A moj problem pierwszy i ostatni po kupnie, mam nadzieje, to dzialajacy nawiew bez zaplonu czy ktos podpowie mi co moze byc tego przyczyna ?? ps. o ile sie nie myle to nie wiem czy tez tak powinno byc ale dzialaja tez szyby i swieci sie zegarek bez zaplonu hm. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Nawiew działa po przekręceniu stacyjki w pierwszą pozycje i tak samo zegarek wtedy się zaświeca i ewentualnie może działać szyba kierowcy jeżeli był włączony zapłon wcześniej i nie zostały otwarte przednie drzwi to powinna działać prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_czarny_ Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 ciach Nic mi nie pomogla Twoja wypowiedz bo wyraznie napisalem ze wszystko dziala bez zaplonu. O dziwo teraz wrocilem kolega ogladal renie bo sam wczesniej taka mial i mowi ze elektryka swiruje w kazdej a drugie i smieszne jak on sie dotknal samochodu to juz bez zaplonu nic nie dzialalo hm czyli raz dziala raz nie dziwna akcja czy ktos wie co moze padac badz gdzie sie robi jakies zwarcie? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.13 - cytowanie Przeczytaj regulamin i zastosuj się do niego, sam prosisz się o reprymendę. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Ja pisałem bez zapłonu czyli kluczyk pozycja pierwsza a Tobie wszystko idzie bez kluczyka tak? jeśli tak to znaczy że gdzieś się dostaje prąd tam gdzie nie powinien być bez przekręcenia stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter24 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam, od niedawana jestem posiadaczem Megane I phI z silnikiem 1,9D i mam taki sam problem jak założyciel tego tematu. Początkowo myślałem, że winna będzie stacyjka która po wyjęciu kluczyka po prostu przepuszcza gdzieś prąd ale po jej odpięciu dalej wszystko działa... Czy doszedł już ktoś co dokładnie jest problemem? Ewentualnie mógłby ktoś podpowiedzieć w którym miejscu znajdują się kable zasilające, żeby przepiąć zasilanie "po" stacyjce? U mnie również bez kluczyka działa, zegarek (podświetlenie), dmuchawa, el. szyba kierowcy, zapalniczka, radio. Podejrzewam, że przez to mam duży pobór prądu - 0,28A i niestety po 3 dniach postoju akumulator padł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Stacyjka rozłącza styki w UCH, możliwe, że któryś przekaźnik się skleił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter24 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ogólnie dziwna sprawa bo parę razy mi się zdarzyło, że podświetlenie zegarka zgasło. Reszta i tak działała :/ Jutro sprawdzę to UCH, a jak nie to chyba rozbiorę deskę rozdzielczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi