mirkus Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam szanownych kolegów.Czy któryś z kolegów miał podobny błąd w swoim aucie.Byłem u jednego magika i wynalazł mi takowy właśnie kod błędu DF 057 . Ale nie wie co to może być bo jego komputer wyświetla wszysko po angielsku i poradził mi poszukać w necie co to za błąd.Objaw tego błędu to ciężki rozruch auta jak jest zimny silnik,trzeba dłużej kręcić rozrusznikiem,a jak odpali to obroty falują do momentu aż silnik się trochę rozgrzeje.Nie wiem czy wymieniać w ciemno jakieś części,ale to raczej nie wchodzi w rachubę mija się z celem.Podejrzewam że to jakiś czujnik,ale właśnie który ? Może ktoś wie co to może być za błąd,pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Problem z pierwszą sondą lambda - zaśniedziała wtyczka lub uszkodzona sonda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dziękuję kolego za pierwszą podpowiedź,zdążyłem zakupić w serwisie na wszelki wypadek również nowe oringi na przepustnicę.Czy mógłbyś podpowiedzieć gdzie mam szukać tej pierwszej sondy,w jakim miejscu ona się znajduje.Jeszcze raz bardzo dziękuję za podpowiedź,pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 zaraz za kolektorem wydechowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam kolegę i dzięki za wskazówki i podpowiedzi.Jutro planuję pojechać na kanał i zobaczyć co da się zrobić z tą sondą.Powiedz mi jescze jak możesz,czy wymontowanie tej sondy to duży problem,czy dojście jest w miarę dobre aby ją wykręcić samemu.Jeszcze raz bardzo dziękuję ci za twoje odpowiedzi,pozdrawiam Józek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Raczej lepsze dojście będzie z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Dokładnie masz racje,sprawdziłem jak to wygląda z kanału i faktycznie z góry jest o wiele lepsze dojście,wtyczka chyba ok bo ruszałem ją i bez zmian.Sondę zamówiłem Boscha tzn. kolega mi zamówi z oryginalną wtyczką aby nic się nie grzebać.Od razu wymienię oringi na przepustnicy,kupiłem już serwisie bo w normalnym sklepie się tego nie dostanie :)za jedną robotą zrobię te dwie rzeczy,pozdrawiam kolegę i bardz odziękuję za zainteresowanie i pomoc ,do miłego :() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi