marcin93w Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam Muszę wymienić prawą półoś w swoim Megane I 1.4 8v, szukam używanych półosi na allegro i mam pytanie czy jest jakaś różnica w półosi między różnymi wersjami silnika? Chodzi mi o to czy mogę kupić np. półoś z Megane 1.6 lub innej wersji. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Przede wszystkim takich rzeczy nie kupuje się używanych (sam się na tym przejechałem)... druga sprawa oba przeguby są dostępne za dość znośne pieniądze, a wymienić to możesz je nawet sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin93w Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Niestety nie stać mnie na nową półoś za 300-400 zł, a potrzebuje całej półosi a nie samego przegubu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Dopiero co kupowałem półoś co prawda lewą (ale ceny podobne +/- 40zł) firmy GSP zapłaciłem (za kompletną) 180zł dużo? Kwestia dobrego szukania po hurtowniach... Co do rozmiarów lewe i prawe półosie wychodziły w dwóch długościach i dwóch rodzajach wpustu do skrzyni. A druga sprawa co ci się takiego stało ze musisz całą wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) może kolega ma, tak ja w classicu miałem, że przegub jest na stałe z półosią. Podobno wychodziły dwa rodzaje półosi. Ja też płaciłem za nową półoś z przegubem 180 zł, a używana kosztowała 150, więc gra nie warta świeczki, a co nowe, to nowe. Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez baciuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi