art Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam, swego czasu jezdzac uderzyłem chyba kamieniem w nadkole co spowodowalo iz blacha pekla i wyglada to tak : co z tym zrobic ?:> dzieki z gory Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 No trzeba jechac do blacharza, taka sprawa bedzie niezbyt tania. Po pierwsze takie ognisko rdzy oznacza, ze w okolo trzeba bedzie usunac dosc spory kawalem blachy i dosztukowac. Poniewaz w tym miejscu blacha kwasnieje (stal) i dzieja sie inne procesy, samo usuniecie mechaniczne rdzy nic nie da, pojawi sie ona ponownie po jakims czasie, trzeba ja wyciac z naddatkiem jak raka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Eh to nie robie tego, nie stac mnie dzieki za odpowiedz Swoja droga myslalem ze francuzy sa ocynkowane ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Swoja droga myslalem ze francuzy sa ocynkowane ;] Sa ale jezeli przebiles powloke ochronna i dostala sie woda to reakcja sie po prostu zaczyna. Kazde autko po stuku-puku bedzie rdzewiec, takie zycie. Jak lubisz robic cos powierzchownie zawsze mozesz kupic Hammeride i pomalowac na bialo miejsca rdzy, nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 hmm a jakbym zrobil tak: pomalowal hammeraitem a pozniej zamalowal lakierem srebrnym? swego czasu dokupilem lakier do samochodu, bo mialem cos malowac i mi zostalo. Myslisz ze to dobry pomysl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 zobaczysz jak to bedzie wygladac po wszystkim to trzeba wyszlifowac do zdrowej blachy( jezeli jeszcze tam taka jest ) pozniej wyszpachlowac, podklad,lakier,klar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 o kurde to widze ze sie zakrawa na wieksza prace nie no zobacze jak to wyjdzie, chodzi o to zeby to jakos przykryc bo za ladnie to nie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 przykryc mozesz ale rdza tak ci to wyzre ze dziure bedziesz mogl zrobic palcem wyszlifuj to papierem sciernym, polakieruj podkladem i pozniej mozesz lakierem w szpreju, ale to polsrodki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Chyba jednak bez wizyty u blacharza się nie obędzie- tym bardziej że tem błotnik wygląda na naprawiany-ta tdza nie tygląda na "fabryczną". Samemu można ewentualnie zwalczyć rdzę na rantach błotników lub niewielkie odpryski lakieru- większe ubytki naprawiane domowymi środkami nie wygladaja najlepiej i nie sa za trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Wiesz co, nie mam kasy tego zrobic ;/ bede musial sobie jakos z tym poradzic. Mowisz ze wyglada Ci to jakby bylo juz robione ? wiesz co, mozliwe, bo jak kupowalem to mi malowali wszystkie nadkola bo tam juz bylo troszeczke rdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekok Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 ja swojego czasu miałem podobny problem tylko że jeszcze w seicento, pojechałem do lakiernika i zrobił mi na to miejsce łatke za 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi