mario771 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witajcie...moze ktos z Was mi doradzi jaka moze byc przyczyna a mianowicie podczas ruszania gdy auto jest jeszcze zimne przy hamowaniu slychac trzaski i zgrzyt .Po parokrotnym hamowaniu dzwieki te ustają samoczynnie ale staje sie to dla mnie uciązliwe bo wzbudzam sensacje jak zatrzymuje sie przed przejsciem dla pieszych.Zaczelo mi sie to dziac w puznym okresie jesiennym i podejrzewam ze moze wilgoc osiada na klockach i tarczach i to jest powodem owych halasów...nadmieniam ze mam nowe klocki.Jesli ktos ma jakis pomysł to proszę o rade..pozdrawiam serdecznie i z góry dzieki za pomoc.Posiadacz meganki 96,1.4 ECO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Obejrzyj forum, przypuszczalnie przez tę wilgoć na tarczach osadza Ci sie rdza i zanim sie zetrze to roche chałasuje. Czy tarcze również wymieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario771 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Nie tarczy nie wymienialem..czyli tarcze do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Niekoniecznie - jeżeli tarcze mają dobrą grubość a ich powierzchnia bardziej przypomina morze spokojne niż północne to nie trzeba ich wymieniać - zastanawiałem sie po rpostu jakiej są jakośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi