MeganeCoupe Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Wszystkich Serdecznie na forum :).Kupiłem nie dawno Renault Megane Coupe 1999r 16 16V , mam spory problem z dokuczliwym skakaniem obrotów silnika na biegu jałowym przy zimnym silniku w zakresie od 1500-2000obr/min jest to uciążliwe stojąc w korku jak się już ogrzeje motor jest lepiej .Wymieniłem nowy silniczek krokowy przez 30min było ok a puzniej od nowa to samo już sam niewiem proszę Was o pomoc .Jacek Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia. Aston76 Edytowane 25 Grudnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phpion Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) W ostatnich dniach miałem dokładnie to samo: http://megane.com.pl/topic/52919-falowanie-obrotow-na-zimnym-silniku Pomogła wymiana silniczka krokowego. Może u Ciebie zamontowano jakiś wynalazek z Allegro za 50 zł? Mój kosztował bodajże coś koło 150 zł (ponoć dobry - mam nadzieję) i pomogło jak ręką odjął. Opisywane przez Ciebie objawy u mnie były dokładnie takie same (opis pod podanym linkiem). Edytowane 27 Grudnia 2013 przez phpion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi