wojtuch Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 witam dzisiaj dojrzałem skąd mam wyciek płynu. Jest to prawdopodobnie element zaznaczony na obrazku numerem 5 silnik f3r. Czy ktoś miał już doczynienia z tym elementem i możne mi coś więcej powiedzieć o wymianie jego oraz tego jak jest mocowany w silniku ? dokładnie gdzie cieknie to nie jestem w stanie zobaczyć bo to głęboko w ochlaniach silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Ale od której strony pompy czy węży? Jak od strony pompy to oring do wymiany jak węży wymień opaskę sprężynową na opaskę skręcaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Może być uszkodzona rurka od pompy. U mnie też tak ciekło. Dopiero po wyjęciu rurki okazało się, że jest pękniętam tam gdzie jest oring. Kupiłem kiedyś sobie na zapas. Jeżeli chcesz to mam taką ale już metalową i po kłopocie. Stara wyglądała tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Od strony pompy tam głęboko ze nie widać dokładnie co cieknie. A jak wygląda demontaż tej rury od strony pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Wystarczy odłączyć przewód - uwaga trzeba spuścić płyn. Potem odkręcić śrubę - jest na torx. Rurka jest osadzona na wcisk. Wystarczy delikatnie nią poruszać i pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dzięki o to mi własnie chodziło bo już balem się ze będę musiał pól silnika rozbierać żeby dostać się do tego miejsca. W poniedziałek to odkręcę i zobaczę czy wymiana samego oringu pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi