ziolo Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Czy próbował ktoś zrobić taki eksperyment??? Czeka mnie niedługo zmiana sprzęgła. Dowiadywałem się przy okazji o koło zamachowe. Można je odelżyć o ok 20% jego masy, potem wyważyć i autko śmiga lepiej. Co o tym sądzicie? Próbować czy nie? Koszt który dojdzie za to przy okazji wymiany sprzęgła jest nie wielki więc kasa nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 ile waży Twoje koło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 ziolo, ja bym sie juz w 10 letnim aucie nie porywal na zadne niekonieczne zmiany i wymiany - bo z jednej strony super wyścigówki już z niego nie zrobisz a i za dwa trzy lata pewnie pomyslisz o wymianie na cos nowszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 ja bym probowal tez slyszalem ze to jest jakies wyjscie, kto nie ryzykuje ten nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 kwestia tylko : co chcesz osiągnąć, fakt że będzie się wkręcał lepiej na obroty czyli osiągniesz efekt jakby krótkiej skrzyni ale górke to będzie czuł zanim ją zobaczysz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 wlasnie tak bedzie ze gorke bedzie widzial wczesniej ja cos takiego robilem lata temu jak sie jeszcze bawilem w sport sam. , roznica znaczna na plaskim ale pod gorke to czasem biegow braknie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Nie wiem ile dokładnie waży koło. Co do tej jazdy pod górę chodzi mi o to żeby właśnie nie ściągać z tego koła 2 czy 3 kilogramy tylko max 1 kg. Żebym i pod górę jakoś mógł wyjechać. Spróbuję. Naszkodzić nie zaszkodzi chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 niestety nikt nie przeliczy Ci tutaj utraty Newtonków ;-) , proponuje zgooglować team Williams-Renault-Sport, na 100% zdejmowali z koła Meganek różne wagi. Pogadaj z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ale konkretnie z kim? Kto mi doradzi coś w tej sprawie? Bo tak przez wpisywanie Renault Sport Williams w googlach raczej ciężko znaleźć takie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 wyłuskaj coś z tych firm http://www.rajdy.hoga.pl/firmy.asp , myśle że konkretne firmy dadzą Ci konkretną odpowiedź, ewentualnie poklikaj na hodze na giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi