Metys79 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Korzystając z okazji aby nie zakładać wątku zapytam Was czy w megankach 2.0 135 koni były skrzynie 6-biegowe ?? Dziękuję za info. Kolego Metys79 temat wydzieliłem. I na przyszłość proponuję nie pisać w postach dotyczących zakupu auta o innych rzeczach nie związanych z postem. Aston76 Edytowane 1 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) I nie były awaryjne :) ?? Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Metys79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ja mam, nie narzekam, myślałem, że wszystkie Megi 2.0 16v 135 kucy mają 6-tkę. Generalnie bardzo fajne przełożenia, na 6 biegu od 50km/h do 2XX. (Oczywiście w Niemczech) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Marek, może i fajne, ale nie wkurzasz się czasem jak przy 130km/h silnik ma obroty powyżej 3500rpm i wtedy pasowałoby wrzucić 7kę przez to krótkie przełożenie?! Na miejscu ok, bo nie ma góry pod którą bym nie wyjechał na 4ce, Ale w trasie wolałbym 5cio biegówkę. A tak w ogóle,to faktycznie były 5ki przy 2.0 16v? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Marek, może i fajne, ale nie wkurzasz się czasem jak przy 130km/h silnik ma obroty powyżej 3500rpm i wtedy pasowałoby wrzucić 7kę przez to krótkie przełożenie?! przy 6 biegowej takie obroty? chyba piszesz o 5. Piszę z czystej ciekawości, ta 6 biegową coś jedzie powyżej 200 czy megane z filmiku nie domaga? bo jedzie jak 120-tka w cdti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ponad 3lata jeżdżę swoją Megii i tak jak mówię jadąc na 6biegu prędkością 130 obroty wynoszą 3,5 tys. A przyspieszając do 160 to 4,5 do 5 tys. Może to z moim autem coś nie tak, a mam porównanie do skrzyni 5ki. I jadąc autem z skrzynią 5ką przy prędkości 130 obroty wynoszą 2,5 tys. I ta jazda mi się wydaje delikatniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgadzam się obroty takie są i faktycznie brakuje 7-ki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Masz skrzynię 5-kę, "brakuje szóstki". Masz skrzynię 6-kę, "brakuje siódemki". Masz skrzynię n, "brakuje n+1". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Po prostu Renault robi krótkie skrzynie. Ja mam 5-ke w 1.6 i też mi brakuje kolejnego biegu, przy 130 mam prawie 4000rpm. W niektórych sedanach montowali dłuższe skrzynie, ale za to przyspieszenie spadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Moim zdaniem w tej skrzyni (ND0) dwa ostatnie przełożenia powinny być dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi