bielo Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, ostatniego dnia starego roku wyruszyłem autem po zakupy, padał deszcz tego dnia i jakąś godzinkę jeździłem z włączonymi wycieraczkam. Gdy podjechałem pod blok chciałem przetrzeć szybę a tu wycieraczki przestały działać. Sprawdziłem bezpieczniki mimo iż był dobry to i tak wymieniłem dla pewności. Dwa dni później postanowiłem sprawdzić co jest przyczyną, początkowo myślałem że to jakiś przekaźnik albo wajcha od wycieraczek, bo zwykle po przełączeniu na 1 lub 2 pozycję dało się usłyszeć "cyknięcie" , a tu nic. Jako, że musiałem iść do pracy to następnego dnia postanowiłem oddać auto do elektryka, jednak jadąc do pracy przełączyłem na 3 pozycję wycieraczek i usłyszałem owe "cyknięcie" ale tylko w tej pozycji. Uznałem, więc że skoro przekaźnik działa to będzie wina silniczka. Gdy następnego dnia zajechałem pod warsztat elektryka zanim wyłączyłem auto znowu przełączyłem wycieraczki na 1,2,3 pozycję i na 3 pozycji wycieraczki zaczęły działać. Po tym działały już na każdej pozycji. Powiedziałem elektrykowi o całej sytuacji i stwierdził, że trzeba wymienić silniczek od wycieraczek bo albo się kończą szczotki albo już pada i tak czy siak wycieraczki w każdej chwili mogą przestać działać. Co sądzicie na ten temat? bo zacząłem się zastanawiać czy może nie chce mnie na kasę zrobić powie że wymienił silniczek, a tak naprawdę nic nie zrobi. z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam Bielo Edytowane 6 Stycznia 2014 przez bielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Podepnij bezpośrednio napięcie np. z zapalniczki do silniczka wycieraczek i zobaczysz co się dzieje. :P To co mówi Ci mechanik jest możliwe. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Rolandzikl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Różnie może być, jak nie znajdziesz sam przyczyny to każdy może Cię oszukać.A przyczyn może być wiele od samego silniczka przez styki w przekładni o same złącza. Tacy fachowcy nie kasują za to że coś zrobili ale że wiedzieli co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Święte słowa gojgien. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Rolandzikl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi